8 °C Stjørdal, NO
12/07/2020

Får hundrevis av gjester på gården

Dyr og aktiviteter i rikt monn når gården åpnes for alle

Karoline og Odd Magne Storflor håper og tror det kommer minst 600 til «Åpen gård» søndag. Da blir det mye liv og røre på Kilnes Gård i Sona. Karoline og Odd Magne Storflor håper og tror det kommer minst 600 til «Åpen gård» søndag. Da blir det mye liv og røre på Kilnes Gård i Sona.

Gjestfriheten er stor på Kilnes Gård i Sona. Søndag regner de med at de får besøk av 600-700 små og store.

– I fjor var det tett oppunder 600 her på «Åpen gård». Vi håper på minst like mange i år, sier Odd Magne Storflor.

Bonden på Kilnes Gård er i full sving med å «preparere» gården til søndagens storarrangement, men som de fleste utfordringer tas også denne på strak arm i Sona.

– Det er litt ekstra med å forberede arrangementet i forkant, men når gjestene kommer og alt går som det skal er det bare artig, sier Storflor.

Sammen med fru Karoline har Odd Magne Storflor skapt en «nytenkende» gård, og ikke minst har de lagt til rette for en åpen gård døgnet rundt. Søndag blir den ekstra åpen, da de i samarbeid med Hegra Bondelag arrangerer årvisse «Åpen gård».

– Jeg tror det er fjerde eller femte gangen vi har dette arrangementet hos oss, og det er artig å vise fram bransjen og yrket vårt til alle interesserte, sier Kilnes-bonden.

Det står hesteridning, natursti, tråtraktorkjøring og hopping i høyet på programmet, men det blir også så mye mer.

– Fornes Gård kommer for å selge både honning og forhåpentligvis sin splitter nye ost. Representanter fra Tine kommer, og skogselskapet kommer og informerer om sin virksomhet, og vi skal selvsagt grille og koke kaffe på bål, sier Storflor.

Inngangsbilletten på Kilnes Gård på søndag er en hundrelapp per familie. Da får alle pølse eller hamburger med på kjøpet, og alle som kommer deltar i trekningen av en tråtraktor gitt av maskinleverandøren Akershus Traktor.

– Og selvsagt er melkebua åpen som vanlig. Vi blir naturligvis glade hvis mange kjøper med seg ekte gårdsmelk fra Kilnes Gård heim, sier Odd Magne Storflor.

 

Les forrige sak:
Da NAV Værnes nylig lyste ut fire stillinger som veiledere kom det inn hele 422 søknader. (Illustrasjonsfoto)
422 søknader til fire stillinger

Her ser du hvem som har søkt på de fire veileder-stillingene

Close