16 °C Stjørdal, NO
30/05/2020

Får jakte videre på bjørn

Omlag 40 sauekadaver er funnet.

Det er funnet kadaver både på sørsiden og nordsiden av Meråker. Nå har de fått fellingstillatelse fram til tirsdag. Det er funnet kadaver både på sørsiden og nordsiden av Meråker. Nå har de fått fellingstillatelse fram til tirsdag.

Fellingstillatelsen på bjørn i Meråker er forlenget til tirsdag klokka 12.

16. juni ga Fylkesmannen i Trøndelag fellingstillatelse på en bjørn i Meråker. Denne er forlenget en gang tidligere og nå er den forlenget til tirsdag 10. juli klokka 12.

LES OGSÅ: Bjørn har tatt sau i alpinanlegget!

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Leder for skadefellingslaget, Einar Kolden uttaler til Adressa at inneværende år er denne sesongen er den verste med bjørneaktivitet i kommunen.

– Det er nå tredje året på rad vi har bjørneaktivitet i Meråker. Dette året er det verste. Det har gått i ett siden sauene ble sluppet på beite, sier Kolden til Adressa.

Så langt er det funnet omlag 40 sauekadaver i Meråker denne sommeren. Disse er funnet både på sørsiden og nordsiden av Stjørdalselva. De nyeste kadaverne er funnet både ved Fossvatna, ikke langt fra Mansæterbakken og i Fagerlia. Det kan tyde på at det er to bjørner som er på ferde.

Les forrige sak:
VIL HA UNGDOMMENE: De har et stort ønske om å få flere lærlinger inn i bedriftene i Selbu. Fra venstre: Hans Morten Kulseth som er daglig leder i Selbu Byggtre, ordfører Ole Morten Balstad, produksjonsplanlegger Lars Ivar Sundal ved Kjeldstad, Hanne Sundal Kulseth som er leder for Tverrfaglig opplæringskontor for Neadalen, og personalsjef Gunn Kari Holten ved Kjeldstad.
På leit etter lærlinger

Bedrifter i Selbu ønsker seg flere lærlinger, men de er ikke enkle å finne

Close