4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Får kun spille fem treningskamper

Dermed må klubben endre planene for sesongoppkjøringen

Stjørdals-Blink-trener Tom Dent (t.h.) under mandagens trening. Fredag møter rødtrøyene Rosenborg i treningskamp. Foto: Stjørdals-Blink Fotball Stjørdals-Blink-trener Tom Dent (t.h.) under mandagens trening. Fredag møter rødtrøyene Rosenborg i treningskamp. Foto: Stjørdals-Blink Fotball

Norges Fotballforbund (NFF) har gitt grønt lys for treningskamper, men maks fem før seriestart. Det betyr at Stjørdals-Blink-trener Tom Dent må planlegge sesongoppkjøringen annerledes enn planen var.

Fra og med denne uken kan lagene i de tre øverste divisjonene i Norge spille treningskamper igjen. Men NFF har bestemt at hver klubb maksimalt kan spille fem kamper før sesongen sparkes i gang i begynnelsen av april.

– Vi hadde planlagt åtte treningskamper før seriestart, men den nye regelen fra NFF sier at vi har lov til å spille maks fem. Det betyr at vi må planlegge pre-season litt på nytt, sier Blink-trener Tom Dent.

Det eneste som er sikkert når det gjelder Stjørdals-Blinks treningskamper i sesongoppkjøringen, er at kampen mot Rosenborg på MUS Stadion Sandskogan førstkommende fredag blir spilt.

– Utenom den er det foreløpig usikkert hvordan det blir. Vi må diskutere med hver enkelt klubb og finne en løsning på det så fort som mulig, sier Dent.

– Hadde en god oppkjøringsplan

Stjørdals-Blink skulle opprinnelig møte Nardo og Ranheim i treningskamper tidligere denne måneden, men begge ble avlyst. I tillegg til de to kampene og fredagens kamp mot Rosenborg, hadde Blink planlagt å møte Aalesund, Brattvåg, Levanger, Østersund og til slutt en ny kamp mot Ranheim før seriestart 6. april.

– Vi har selvfølgelig lyst til å spille så mange kamper som mulig innenfor den treningsplanen og sesongoppkjøringen vi har lagt opp til. Men når verden er slik den er i dag, må vi bare følge de retningslinjene som blir satt, og det er likt for alle klubber. Nå må vi først og fremst finne ut når og mot hvem vi skal spille de fem kampene, sier han.

Avlyser Ålesund-tur

Dent forteller at klubben har bestemt seg for å avlyse den planlagte turen til Ålesund i begynnelsen av mars etter at situasjonen rundt den muterte virusvarianten har eskalert.

– Vi fant ut at det er en unødvendig risiko å ta så nært seriestart. Den teambuildingen vi hadde lagt opp til den helgen, må vi planlegge på nytt. Sportslig sett er det veldig synd, men i det store bildet er det en riktig avgjørelse, sier Dent.

Fredagens treningskamp mot Rosenborg blir altså Stjørdals-Blinks første kamp i 2021. Blink-trenerens opprinnelige plan i den kampen var å ha et lag klart som skulle spille 90 minutter.

– Derfor var det ikke helt etter planen at kampene mot Nardo og Ranheim ble avlyst. I de to kampene skulle alle spillerne få spilletid, og deretter ha ett lag som skulle spille 90 minutter mot Rosenborg. Vi har 23 utespillere tilgjengelige som alle har lyst til å vise seg frem, og det er viktig nå som vi er i gang med å evaluere troppen, sier han.

Les forrige sak:
Gunnar Uglem (MDG) vil spørre om vindkraft i kommunestyret torsdag. (Arkivfoto)
Skal stille spørsmål om vindkraft

Kommunestyret skal behandle fem interpellasjoner torsdag

Close