1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Får med seg hundrevis ut på tur

1. juni starter en ny sesong av «Ut i Meråker»

NOK TURER: Både Anne Marken og Alf Olsen har varslet at de er inne i sin siste sesong med «Ut i Meråker». Nå ønsker de gjerne at yngre krefter melder seg som for å bidra videre i prosjektet. NOK TURER: Både Anne Marken og Alf Olsen har varslet at de er inne i sin siste sesong med «Ut i Meråker». Nå ønsker de gjerne at yngre krefter melder seg som for å bidra videre i prosjektet.

Trimprosjektet «Ut i Meråker» har vært en dundrende suksess i tolv år. Nå er en ny sesong snart på gang og da varsler to av prosjektveteranene at de gir seg.

– Det nærmer seg 1. juni og vi jobber med å ferdigstille årets turkort, sier Anne Marken. Biblioteksjefen har vært med på turprosjektet lenge, men nå er det nok. Og en enda større veteran, Alf Olsen, har også varslet at årets sesong med trimprosjektet blir hans siste.

– Han var veldig tydelig på dette under det siste møtet i arrangementskomiteen. Alf har vært en veldig stødig kaptein for «Ut i Meråker» hele veien, sier Marken.

Lavterskel

Trimprosjektet har tolv sesonger bak seg, snart 13, og har hele tiden vært et gratis lavterskeltilbud uten påmelding og uten krav om registrering av app-poeng.

– Formålet er at både bygdefolk og besøkende skal kunne gå på merkede stier ut i Meråkers frie natur, både for å få rørt seg og samtidig bli kjent på nye steder, sier Anne Marken.

Hun er eneste kvinne i komiteen som ellers består av leder Alf Olsen, Roger Lindgren, Bjørn Madslangrud, Torbjørn Ringen, Odd Palmer Stenmo, Ivar Kværnmo og Per Olav Stormo. I tillegg har kulturkonsulent Frode Aune bidratt godt med design og trykk av kort. «Pero» Stormo er for øvrig komiteens «junior» med sine 49 år.

– Nå inviteres det til at flere yngre krefter gjerne må melde seg til dette dugnadsarbeidet. Frivilligsentralen og Barnas Turlag kan kanskje bli nye samarbeidspartnere, sier Anne Marken og kommer med en aldri så liten invitasjon til de nevnte organisasjonene.

Turer til særegenheter

Sittende komité har gjort en stor jobb med å klarere både parkering og merking av stier med grunneier og Marken forteller at tilbakemeldingene har vært udelt positive, både fra den største grunneier Meraker Brug og de andre private grunneierne.

– Så har både kommunen og Hegra Sparebank støttet prosjektet opp gjennom årene, sier Marken.

Årets ti turmål er klare, men de er ikke offentlige enda. Men som tidligere blir de ti postene godt spredt rundt om i kommunen, og igjen så har komiteen funnet noen særegenheter som er verdt ett besøk eller flere i løpet av sommeren.

 

Les forrige sak:
Sander Erik Kartum og resten av Blink-guttene måtte se seg slått av Levanger i cupens andre runde. (Arkivfoto)
Blink ute av cupen etter smell mot Levanger

Hjemmelaget vant fortjent 3-0 i lokaloppgjøret

Close