4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Far og sønn satser større i nye lokaler

– Vi har ventet en stund, men nå så vi muligheten

Rune Husås (t.v.) og sønnen Kim-Andre Husås har sett frem til å ta skrittet videre. Nå flytter de bedriften i Meråker inn i nye lokaler. Rune Husås (t.v.) og sønnen Kim-Andre Husås har sett frem til å ta skrittet videre. Nå flytter de bedriften i Meråker inn i nye lokaler.

For tre år siden startet Rune Husås (60) og sønnen Kim-Andre Husås (29) opp sitt eget selskap. Siden den gang har bedriften blant annet byttet firmanavn og startet utleie over nett. Nå tar de skrittet videre i nye lokaler.

– Vi har ventet en stund, men nå så vi muligheten, sier daglig leder for Meråker Multiservice AS, Kim-Andre Husås.

Brakka på tilhengeren

Det var i 2018 Rune Husås og sønnen Kim-Andre valgte å realisere drømmen om utleie av tilhengere. I 2018 startet de selskapet Meråker Tilhengerutleie AS, som i løpet av fjoråret ble omdøpt til Meråker Multicervice AS.

– Det startet med utleie av tilhengere, men jeg liker i grunn å gjøre veldig mye forskjellig. Vi har nok endt med å bistå med det meste og tilby en del forskjellig, forklarer Kim-Andre, som i bunn er utdannet IT-konsulent.

Oppstarten skulle bli i en gammel brakke på 14 ganger tre meter, som befant seg på en lastebilhenger. Nå som årene har gått, har bedriften vokst seg ut sine tidligere lokaler.

– Vi har nok ønsket oss nye lokaler siden oppstart, men det er først nå vi virkelig har kjent på at det begynte å bli for lite, sier han videre.

Kim-Andre Husås og far Rune Husås håper skrittet de nå tar vil lette arbeidssituasjonen og gjøre det enklere for kunder å handle.
Kim-Andre Husås og far Rune Husås håper skrittet de nå tar vil lette arbeidssituasjonen og gjøre det enklere for kunder å handle.
Ny og bedre løsning

Søndag 11. april var ventingen over, og deres gamle lokale ble hentet og fraktet bort fra industriområdet like ved E14 i Kopperå i Meråker. Dette var imidlertid en del av planen, for tre dager senere skulle de få fraktet opp sitt nye tilholdssted.

– Tidsmessig så det litt mørkt ut, fordi vi ventet egentlig ikke å få vårt nye bygg før mandagen etter. Vi var heldige med at Hernes Transport kjørte det oppover. Dette betyr at vi har én uke ekstra på å få alt i havn til vi kan åpne igjen, forklarer Husås.

Videre forklarer han at noe av problematikken de erfarte med sine tidligere lokaler var at bygget ble veldig smalt. Nå som lokalet blir dobbelt så bredt mener de hele arbeidssituasjonen vil bedre seg.

– Sett i kvadratmeter blir det trolig ikke store forskjellen, men i romløsning tror jeg det både blir bedre å jobbe her, samt å være kunde. Vi ønsker å satse på en større butikkdel med flere varer. Dette tror jeg vil være positivt, sier han.

Fra hobby til levebrød

Siden far og sønn startet opp har de alltid hatt en drøm om å kunne gjøre om bedriften til sitt levebrød, hittil har de ikke tatt ut en eneste lønn for arbeidet de har lagt ned siden oppstart.

– Det tar tid å bygge opp sin egen arbeidsplass. Vi må være sikre på at det vi gjør er bærekraftig og følge med at tjenestene våre faktisk blir brukt. Det koster å drive egen bedrift, og vi er avhengig av at bygda bruker oss, forklarer Husås.

Som flere andre bedrifter, har også Meråker Multiservice AS fått kjent på hva en pandemi kan medføre for omsetningen.

– Klart er det flere som har lidd mer enn oss, men vi som andre har klart merket en forskjell omsetningsmessig. Mot sommeren i fjor kom det imidlertid en kneik hvor det begynte å normalisere seg for vår del, men vi er nok ikke tilbake hvor vi var, sier han videre.

– Mer næringsaktivitet

Før åpning i deres nye lokale, som for øvrig vil befinne seg på samme sted, er det mye arbeid som skal legges ned før dørene åpner 1. mai.

– Først nå skal det rives en vegg inne i brakken, samt at inngangsdøren skal flyttes til kortsiden av bygget. Her skal det bygges trapp mot inngangspartiet, lokalet skal vaskes ned og males, forklarer Husås.

Far og sønn håper at det å legge ned litt ekstra innsats nå, kan gi positive resultater i tiden fremover.

– Vi har selvsagt som mål å gjøre om dette til en fulltids arbeidsplass, og vi håper at utviklingen her kan bidra til mer næringsaktivitet i bygda, sier far Rune Husås avslutningsvis.

Les forrige sak:
Jarle Kirkeberg, distriktsguvernør i Lions-klubbene nord for Dovre, Anne Mari Granhaug fra Lions Club Stjørdal/Varnes og Jon Loar Fiskvik fra Lions Stjørdal var godt fornøyd med årets distriktsmøte i Stjørdal.
– Vi gamlinger har turt å kaste oss ut i den digitale verden

- Og jaggu ser det ikke ut til at vi får det til å fungere

Close