16 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Far slo tre små barn

Mishandlingen foregikk over flere år

(Illustrasjonsfoto)

En stjørdaling i 40-årene har over flere år slått sine tre mindreårige barn, og truet med å slå dem. Mannen har tilstått at han har gjort det han var tiltalt for.

– Det dreier seg om slag med flat hånd som ikke har medført noen skader på barna, og trusler om vold, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Mishandlingen av de tre barna har foregått over flere år, og det eldste barnet er den som har blitt slått mest.

– I saker som gjelder mishandling er ubetinget fengsel det klare utgangspunktet, står det i dommen fra tingretten.

Likevel kom retten fram til at riktig straffereaksjon i denne saken var samfunnsstraff.

– Det er imidlertid viktig for barna å opprettholde kontakt med begge foreldrene. Påtalemyndigheten har vist til at det er en sterk konflikt mellom foreldrene, og at barnas mor ifølge siktede bidrar til at barna skal bli redd for ham. En straff i form av ubetinget fengsel vil kunne forsterke denne konflikten og skape større avstand mellom siktede og barna, mener tingretten.

Mannen i 40-årene ble dømt til 210 timers samfunnsstraff. I tillegg må han betale oppreisningserstatning til sine tre barn, med 50.000 kroner til hver.

Les forrige sak:
KREATIV FERIESTART: Barn og ungdommer fra 10 år og oppover er hjertelig velkommen til «Kreativ sommer» som Maria Charlotte Heimsnes har planlagt og gjennomfører den første skoleferieuken.
Tilbyr kreativ sommer i ferien

20 barn og ungdommer kan få en kreativ start på sommerferien

Close