1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Får støtte fra prinsesse Märtha: – Dette var gøy

De siste årene har det dukket opp flere nye fjes i Hommelvik Guts. Selv om det er fotball de møtes for er det samholdet og vennskap som står i hovedfokus. Hommelvik Guts

I anledning prinsesse Märtha Louises 50-årsdag, tildeles Hommelvik Guts midler fra Prinsesse Märtha Louises Fond.

Det ble klart onsdag, samme dag som prinsesse Märtha Louise fyller 50 år.

14 søkere får støtte fra Prinsesse Märtha Louises Fond. Fondet tildeler midler til barn under 16 år med nedsatt funksjonsevne.

Blant de som får støtte fra fondet finner man fotballaget Hommelvik Guts i Hommelvik idrettslag.

– En anerkjennelse

– Dette var gøy. Det er selvsagt en anerkjennelse, og dette betyr at vi kommer oss på treningsleir til Rypetoppen neste år. Nå vet jeg foreløpig ikke beløpet vi får, men det er stor stas med tanke på at det kun er 14 søkere i landet som får tildelt midler fra fondet, sier Sverre Inge Ness, leder for Hommelvik Guts.

Hommelvik Guts ble startet i 2016, og er et fotballag for de som ikke har et fotballag å gå til.

– Mange på laget har nedsatt funksjonsevne, men det er ikke noe krav. Kriteriet er at de ikke har et lag å være med på, sier Ness.

Barn med funksjonshemming

Fondet ble opprettet da prinsessen var nesten ett år, den 15. september 1972. Neste år har prinsesse Märtha Louises Fond 50-årsjubileum.

Tildeling fra fondet skal gå til tiltak i regi av organisasjoner og institusjoner, og komme flest mulig barn til gode. Tiltak som stimulerer til egenaktivitet hos barna prioriteres. Målgruppen er barn med funksjonshemming under 16 år.

 

 

Les forrige sak:
Asbjørn Andersen er ofte å se på sykkelsetet. Nå har Idrettsrådet i Stjørdal pekt ut Andersen som årets ildsjel. Foto: Guro Storli Aune.
Asbjørn var ute og syklet da han fikk en uventet telefon: – Jeg måtte ta meg en liten pause

Close