-8 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Farevarslene står i kø

Det blir to døgn med masse vær og uvær – meteorologene advarer

(Illustrasjonsfoto)

Det er sendt ut flere farevarsler fra meteorologene for det nærmeste døgnet. Høyeste farenivå, rødt som betyr ekstrem fare, er satt på snøskredfaren i Nord-Trøndelag.

– Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse, heter det i varselet som nå er offentlig på yr.no. Torsdag er snøskredfaren redusert til oransje nivå, som innebærer stor fare.

I tillegg er det meldt om mye snø fra onsdag ettermiddag til torsdag ettermiddag, og for sørlige deler av Trøndelag er det også sendt ut farevarsel for flom og jordskred.

Lokalt i vår region kan det komme så mye som 40 millimeter nedbør i løpet av onsdagen. Dette  kommer trolig som regn i lavlandet fram til onsdag kveld, mens det vil komme store mengder snø litt oppe i høyden. Fra og med onsdag kveld og hele torsdag skal nedbøren komme i form av snø også i lavlandet. Fra og med fredag formiddag skal været roe seg og det blir temperaturer på plussiden og null nedbør gjennom helga.

Les forrige sak:
ARRANGERER SKIDAG: Det blir skidag med Vinter i Norge på Selbuskogen. Fra venstre: Carl Petter Sakshaug, Brynhild Jorid Rotvold, Fida Afif, Siri Bones og Karin Galaaen skal sammen med flere arrangere skidagen Vinter i Norge på Selbuskogen skisenter 23. februar.
Arrangerer skidag

Frivillige lag og organisasjoner arrangerer skidagen Vinter i Norge

Close