4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Fargerik blomsterpryd i Lånke

|| ||

Gartneriene hos Blomsterpryd vis a vis Lånke kirke ved skolen i Lånke er fulle av sommerens blomster. Fire damer står i spissen for en fargerik sommer.

Fire veksthus er fylt med voksende sommerblomster hos Blomsterpryd i Lånke. Tidligere Lånke gartneri ligger ved avkjørselen mot Dybvad langs FV 26. Utsalget startet opp før juletider i 2017 og har hatt en kort pause før vårens og sommerens salg av blomster startet i slutten av april.

– Vi har et rikt utvalg med flere enn 50 ulike sorter blomster og vi har noen urter også, sier Berit B. Tollefsen og Tone Julseth. Veksthusene er fulle av alskens farger og sorter blomster. Stell og oppfølging av disse utføres av erfarne Guri Sveian og Nina Einan som har lang erfaring med akkurat sommerblomster sine krav til vekst og stell.

– Hvilke råd vil dere gi til kundene som nå kjøper blomster for å plante ute?

– Følg gjerne med eventuelle frostnetter og vanne blomstene bare sånn passe i starten. Vi tilbyr vekstjord og gjødsel til plantene. Vi gir gjerne kundene gode råd i utsalget vårt ved en handel, sier Berit B. Tollefsen. Utsalget har ambisjoner om åpent veksthus og butikk frem til 1.august i år. Blomsterpryd er i en oppstartsfase, og opplever god respons fra kundene.

– Det er mange kunder innom som tidligere har handlet hos Lånke Gartneri. Noen fant oss i desember i fjor og nye kommer til. Det er veldig fint å kunne starte opp i veksthusene igjen her i Lånke. Velkommen innom for en blomsterhandel, sier Tone Julseth, Berit B. Tollefsen, Guri Sveian og Nina Einan hos Blomsterpryd i Lånke.

Les forrige sak:
||
Kari vant 60.000 på radiobingo

Radio Trøndelag har sine sendinger med radiobingo hver tirsdag kveld. Nylig […]

Close