7 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Fargerikt fellesskap

| |

At hun droppet kongens middag for å tale på Stjørdal folkebibliotek nevnte hun ikke, mén roste Stjørdals samhold med Kenya. Politikeren snakket om FN-markeringen og stemmerettsarbeidet hvor mye positivt er utrettet. Syria ble nevnt. –Vi vokser også på kritikken FN har fått. Å bli omdiskutert og å snakke om det er viktig da er organisasjonen aktuelt, sier hun.

Marit Arnstad sa at Norge har mye innen likestilling å kjempe for takket være stemmerettskampen: Blant annet flere kvinner i toppsjefs-stillinger og lik lønn. Hun viser bred interesse for 100-års jubileet, men understreker dette:

Snekker’n Boligmesse

-Mer enn hundre år med kamp for stemmerett har gitt gode resultater. Vi feirer vedtaket fra 1913, men kampen startet tidligere og omfatter blant annet reel deltagelse i arbeidslivet. Mange, blant andre menneskene i Norsk Kvinnesaksforening, har bidratt fra 1880-årene og frem til dag, sier Arnstad og påpeker at debattene tok opp ting som ga kraftig mostand og de kunne ha «røffe kanter»- Det har de fremdeles, men samarbeid og samholdet har gitt resultat. Det ser vi dag, med både denne dagen og generelt arbeidsliv. Muligheten for likt arbeid er etter min mening grunnplanen i samfunnet! Husk at dere har stemmeretten. Bruk den! Det viktigste organet for likestilling et ikke regjeringen jeg sitter i, heller ikke stortinget. Det er dere velgere! Få med alle kvinner i verden på kampen!

Konferansier Guri Fånes Drop takket Stjørdal Folkebibliotek, Marit Arnstad, Joytown Secondary  School i Kenya, medielinja på Ole Vig videregående skole, SOS Barnebyer og avdelingsleder i FN-sambandet, Tor Arne Alseth for tale, samt Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb for god tai- mat i mer enn 30 år.  Pengene for maten gikk til åretts tv-aksjon med arbeid for demente.

Les forrige sak:
|
Fylkets første VM

Da hadde politikerne som oppvarming fått en grundig presentasjon ved Hilberg […]

Close