11 °C Stjørdal, NO
11/07/2020

Feirer eid nowruz nyttår!

Afghansk ny generasjon arrangerer Eid Nowruz-nyttår på lørdag ved Ole Vig videregående skole og inviterer interesserte til deltakelse. Fra venstre: Fazeleh Bashardoust, Rahil Bashardoust, Danial Jaffari, Benyamin Bashardoust, Ali Asghari, Ahmad Farad Soltani og Ziauwihaq Zazai.

 

De møter i festdrakter og skal vise sin tradisjonelle kultur fra Afghanistan. Afghansk ny generasjon i Stjørdal inviterer de som ønsker å være med på feiringen av eid nowruz, som er en nyttårsfeiring, eller markering av vårens ankomst med offisiell dato 21.mars.

– Vi legger markeringen til lørdag 23. mars på kantina her på vår videregående skole i Stjørdal, sier Danial Jaffari og Fazeleh Bashardoust. De to er glede for at denne markeringen er med dem fra hjemlandet videre i Stjørdal. En kulturbegivenhet som normalt varer i 13 dager. Det hele starter med at familiemedlemmer samles og spiser lokale retter, blant annet fisk og grønnsaker er viktige ingredienser.

 

– Det skal være grønnsaker med som markerer vårens ankomst, sier søstrene Fazeleh og Rahil. Nyttårsfeiringen får også musikalske innslag med dans, lover de to. 300 millioner mennesker markerer denne eid nowruz. På Ole Vigs kantine åpnes dørene klokken 17.00 og markeringen varer til 23.00.

 

 

Les forrige sak:
The Jan Holberg Project med konsert

  Fredag er det endelig klart for konsert med The Jan […]

Close