Feirer nasjonaldikter med helaften

|| Alan Rhodes og Velga Bakkemyr innbyr til tidenes første «Burns Night» i Stjørdal. (Foto: Trude Moe-Sundset)||

«Burns Night» feires på fødselsdagen til Robert Burns, som ble født i 1759. I 2018 innføres «Burns Night» til Daba Café i Stjørdal og det er engelskmannen, og stjørdalingen, Alan Rhodes som tar tradisjonen hit.

– Alan Rhodes skal lese dikt av Robert Burns, og fortelle historier om den skotske nasjonalsangen, haggis og mye mer, forteller Velga Bakkemyr, som driver Daba Café i Søndre gate.

Skotsk meny

Skotsk helaften og «Burns Night» inkluderer selvsagt skotske tradisjoner på alle mulige måter. Det betyr selvsagt også skotsk servering.

– Rhodes ordner tre-retters middag, som består av skotske spesialiteter, forteller Bakkemyr. Det betyr «Balmoral chicken» til hovedrett. Dette er kyllingbryst fylt med den skotske spesialiteten haggis og surret i bacon. Dette serveres med kålrotstappe og potetmos. Selvsagt blir det også whiskysmaker i maten denne kvelden.

– Må ha det gøy

Velga Bakkemyr forteller om stor interesse for arrangementet.

– Det er nesten fullbooket, men fortsatt noen få plasser igjen, sier Bakkemyr, som er tydelig på hvorfor hun innfører «Burns Night» til Stjørdal.

– Livet vårt er så interessant som vi selv ordner det. Vi må jo ha det gøy i Stjørdal, sier Velga Bakkemyr, som gleder seg stort til torsdag.

Feiret i 200 år

Robert Burns ble født i Alloway i Skottland i 1759, og døde bare 37 år gammel. I følge Wikipedia skrev ha skrev diktene sine på skotsk-engelsk. Robert Burns hentet det meste av inspirasjon til diktene sine fra Skottlands landskaper, folkeliv og sanger. Skotter over hele verden har feiret hans liv og verk helt siden 1800-tallet, og hans innflytelse på skotsk litteratur er meget sterk.

Les forrige sak:
||
Fem søkere til ledig legejobb

  Stjørdal kommune har lyst ut en ledig fastlegehjemmel ved Triangel […]

Close