3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Feirer ti år i Kjøpmannsgata

Men om to år må Anne Grethe Eidevig og butikken Femme flytte

FEIRER 10 ÅR I GATA: Hege Hoås og Anne Grethe Eidevig diskuterer høstens nyheter. FEIRER 10 ÅR I GATA: Hege Hoås og Anne Grethe Eidevig diskuterer høstens nyheter.

Femme startet med 46 kvadrat øverst i Kjøpmannsgata i Stjørdal. Nå feirer Anne Grethe Eidevigs bedrift tiårsjubileum, men om et par års tid skal bygget rives.

– Butikken skal bestå, men vi vet bare ennå ikke hvor, sier Eidevig, som opprinnelig kommer fra Trondheim, men som flyttet hit som drill- og danselærer for Halsen skolekorps. Femme holder til øverst i Kjøpmannsgata under Europris. I oppstarten rådde de over et areal på 46 kvadratmeter.
Drev alene
I dag er arealet hele 166 kvadratmeter stort, og omsetningen har økt jevnt og trutt de siste årene. Totalt sysselsetter bedriften tre faste ansatte.
– Jeg overtok butikken fra Øyvind Arnesen som drev den tidligere. Til å begynne med drev jeg butikken helt alene, men fikk etter hvert hjelp av en venninne samt datteren, sier Eidevig. Hun er opptatt av å yte service og holde god kontakt med kundene.
– Det er det menneskelige som er viktig og som beriker hverdagen her på Femme, sier hun.
Holdt åpent i koronatiden
Til tross for at mange næringsdrivende valgte å stenge ned virksomheten da koronapandemien inntok Norge, valgte Eidevig å holde åpent.
– Den eneste måneden vi hadde nedgang i omsetningen var i mars. Vi holdt likevel åpent, vi ble kontaktet av kundene både på Facebook og telefon når de ønsket å bestille varer. Vi kjørte også ut varer til kunder som bestilte, og den servicen yter vi fremdeles, sier hun.
Før koronaperioden arrangerte Femme også temakvelder sammen med Lions og sanitetskvinnelaget i Stjørdal, Tydal og Malvik.
– Det er noe vi ønsker å gjenoppta når tiden er inne, sier Eidevig.

Les forrige sak:
Meteorologene sender ut farevarsel – nå kommer snøen

Meteorologene varsler om snø fra lørdag

Close