-1 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Fersk rådmann med lang erfaring

– Jeg har jo vært borti kriseledelse tidligere, men denne situasjonen er det ingen som har vært borti

NY SJEF: Arne Ketil Auran er den nye sjefen for administrasjonen i Meråker rådhus. 55-åringen fra Skatval har elleve års erfaring fra samme rolle på Frosta. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo)

Han ble kastet inn i sjefsjobben, men det er langt fra noen nybegynner som styrer det daglige arbeidet i rådhuset i Meråker for tiden.

Nylig ble rådmann i Meråker, Ole Henrik Fjørstad, oppsagt med øyeblikkelig virkning. Trondheims-mannen hadde ikke lenger kommunestyrets tillit lenger. Det slo et enstemmig kommunestyre fast. Dermed måtte en ny sjef på plass. Da var det ikke unaturlig å se mot sjefskontoret for sektor kommunal utvikling. Bak pulten der satt det nemlig en rutinert rådmann.
– Man må stille opp når man får spørsmål om det, sier Arne Ketil Auran. 55-åringen fra Skatval var rådmann på Frosta i 11 år før han måtte forlate den posten i fjor vår. Nå er den erfarne kommunale lederen tilbake i rollen som øverste administrative leder i en kommune.
– Jeg er opptatt av å få til et godt samspill, både i organisasjonen og med politikere, lag og foreninger, sier Auran.

Ulike utfordringer

Han er relativt fersk i Meråker, men kjenner ganske så godt til kommunen, ikke minst fra sin tid som leder for arbeidsutvalget i Værnesregionen. Nå skal han styre en kommune som i størrelse er like stor som Frosta, men som har helt annet næringsliv og beliggenhet.
– Kommunestørrelsen er temmelig lik, men her er det andre utfordringer. Det handler om utmark, rovdyr og ikke minst er det en kommune som fortsatt delvis kjenner på tapet av smelteverket. Vi skal bygge stein på stein og det er mange spennende prosjekt på gang.

Rett inn som kriseleder

Arne Ketil Auran er i utgangspunktet konstituert fram til 24. august. Hvilke framtidsplaner han har svarer han «ingen kommentar» på, men han innrømmer at han liker å være med å styre.
– Jeg har ikke tenkt på om jeg skal søke på stillingen, så det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte nå. Det har jeg ingen flere kommentarer til, sier Auran.
Han ble kastet inn i lederrollen på et temmelig spesielt tidspunkt. Som rådmann er han også leder av kommunens arbeid gjennom kriser.
– Jeg har jo vært borti kriseledelse tidligere, men denne situasjonen er det ingen som har vært borti.

Tre store saker

Kalenderen er mye fylt opp av den akutte situasjonen med korona og krise for Arne Ketil Auran nå. Men samtidig har han ingen problemer med å peke ut de viktigste sakene å jobbe med framover.
– Det er særlig tre store saker vi står foran. Det handler om framdrift på skoleutbygging, det handler om forhandlingsprosessen rundt eierskapet ved Meråker videregående skole og det dreier seg om stedsutvikling. Men i tillegg er det flere store saker på gang. Vi skal gjennomføre tidenes investering på avløpssiden med nytt renseanlegg og det er selvsagt mye fokus på næringssaker. Både hydrogen og fengsel er spennende prosjekt, sier Arne Ketil Auran.

Kornbonde på fritiden

Han har funnet seg godt til rette i Meråker. Et halvårs tid som sjef for sektor for kommunal utvikling har gjort at han kjenner folkene i rådhuset.
– Jeg føler at det er en bra kultur i huset og det er veldig mange flinke folk her. Dette skal vi få til sammen, sier 55-åringen som nå har snudd pendlerbilen. Fra gården ved Vinge på Skatval der han har cirka 170 mål med korn kjører han nå hver morgen østover i stedet for vestover.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Tok to førerkort og skrev 19 bøter

Ekstra grå tirsdag for 21 bilførere

Close