12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Fester grep om kvalikplassen

SHKS YNGSTE: Julie Wangberg Pettersen fylte nylig 18 år og er SHKs yngste spiller. Julie scoret sju av målene da Steinkjer ble slått 44-22 lørdag.

 

– Vi går selvfølgelig for å vinne de resterende kampene, og jeg har en god følelse på at vi skal klare å bite godt fra oss. Dersom vi gjør jobben vår havner vi nok på tredjeplass til slutt, og ettersom Åfjord har vegret seg for opprykk har vi en unik sjanse til å få spille kvalik til 2. divisjon. Men det gjenstår fire tøffe kamper, og det er nettopp hjemmemøtet med Åfjord lørdag 2. mars som vil bli den store nøkkelkampen, mener SHK-trener Arne Martin Hårstad.

 

Utklassing i første omgang

Han var meget godt fornøyd med hva jentene presterte i store deler av kampen mot Steinkjer. Før kampstart lå Steinkjer på ellevteplass med ti poeng, kun to foran Leksvik og Rana, og det var derfor liten tvil om at SHK var store favoritter. Det favorittstempelet visste de å benytte seg godt av, og etter at Anniken Hilanmo satte inn 1-0 etter 38 sekunder så ikke SHK seg tilbake. Etter noen hektiske åpningsminutter tok Steinkjer time-out på stillingen 8-2 til hjemmelaget, men det hjalp overhodet ikke. I stedet fortsatte SHK å vise styrke og allerede ved pause var utklassingssifrene et faktum. Det sto 24-9 på tavla.

Coop Storlien artikkelnivå

 

– Tempoet i førsteomgangen var strålende, det samme var trykket. Spillerne klarer å holde fokus på arbeidsoppgavene, og jeg er imponert over hvor mange som melder seg på utover i kampen. Vi skal samtidig ikke overvurdere prestasjonen. Steinkjer har et spennende lag med mye talent, men kampen i dag viser at det er en grunn til at de ligger på nedrykksplass, sier Hårstad.

 

Andreomgangen ble ikke like fartsfylt som første. Steinkjer scoret ikke sitt tiende mål før fem minutter ut i omgangen, mens også SHK hadde en periode på fem minutter uten nettkjenning. Likevel kontrollerte man inn til en sterk 44-22-seier.

 

– Det kladder litt i andreomgang, men når man summerer opp er jeg veldig stolt av det jentene leverer. Vi har en bred og god tropp, og det er gledelig at vi får vist dette for publikum. SHK er en klubb for hele dalføret, noe som viser seg ved at spillere fra både Lånke, Stjørdal og Skatval er representert.

 

Talentfulle Julie er lagets yngste

En av de som står for SHKs bredde er Julie Wangberg Pettersen. Skatvalsbyggen fylte 18 år 1. februar, og er med dette lagets aller yngste spiller. Julie er et stort talent og scoret lørdag sju av SHKs 44 mål, og delte dermed andreplassen på toppscorerlista med Ellisiv Høilo Johansen. Kristin Bjørkås Dokmo ble mestscorende med ni mål.

 

– Det at vi slipper inn så mye som 22 mål mot Steinkjer er ikke helt bra, men vi scorer samtidig 44 mål selv og skal derfor alt i alt være godt fornøyd. For min egen del var det en litt trå førsteomgang, men jeg føler det ble bedre utover i andre, smilte Wangberg Pettersen etter kampslutt.

 

Hun deler trenerens syn på at laget har satt seg i en god posisjon foran en spennende sesonginnspurt.

 

– Nå gjelder det bare å få gode treningsøkter framover og stå på i de fire siste kampene. Vi vet at det blir tøft og spennende, men en kvalikplass er noe vi absolutt sikter oss inn på.

 

 

 

 

Les forrige sak:
Marit Arnstad besøker SNF

  - 15. april er fristen for å legge fram et […]

Close