15 °C Stjørdal, NO
06/08/2020

Fiber til 450 nye husstander

– Det er viktig for bolyst og bokvalitet

STOR INTERESSE: Fiberprosjektet på Selbustrand ble fort fulltegnet nok til at byggingen kan starte. Dette bildet er fra det nylig avholdte informasjonsmøtet. (Foto: Privat)

Det legges milevis med fiber i Selbu. Fire større prosjekt er på gang, og ordføreren håper på ferdigstilling av alle i løpet av året.

– Vi har valgt å satse bevisst på fiber. Det er viktig for bolyst og bokvalitet, sier Selbu-ordfører Ole Morten Balstad.

Solgte raskt nok

Nylig har det vært oppstartsmøter og påmelding for to nye prosjekt i «Lykkelandet».
– På Selbustrand var det møte en mandag kveld. Ei uke etterpå hadde mange nok meldt seg på for at prosjektet kan igangsettes, sier Balstad.
På Selbustrand er det strekningen fra Fossan til Solem som nå får fiber, og omfatter over 150 husstander. I tillegg er det en del hytter i området.
– Hytteeiere får mulighet til å være med på prosjektet om de ligger «på veien» for fiberleggingen, sier ordføreren.
Det var også stor interesse for NTEs andre planlagte prosjekt i Selbu. Det omfatter området Ausa og Engene. 20 husstander og industriområdet i Ausa omfattes av dette.

Lav egenandel

Begge disse prosjektene finansieres gjennom et spleiselag mellom kommune, fylkeskommune og kundene. Ordføreren er tydelig på at egenandelen til kundene skal være så lav at det er attraktivt å bli med på fiberprosjektene. Derfor koster det 2500 kroner pr. husstand i hele Selbu.
Også Vikvarvet står for tur for fiber. Der er det gitt tilskudd fra NKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet).
– Det er valgt anbyder, men det kan foreløpig ikke offentliggjøres. I Vikvarvet omfattes omtrent 240 husstander av prosjektet. Også dette prosjektet håper vi å få til i løpet av året, sier Ole Morten Balstad.

Mer på gang

Og han gir seg ikke med det, for det er også 40 husstander i Dragsten som snart kan få fiber i hus.
Deretter er det dags for andre deler av Selbu. Øverbygda med omtrent 400 husstander, og noen mellomstrekninger fra Tømra til Innbygda og fra Innbygda til Mebonden står også på ordførerens fiberønskeliste.

 

Les forrige sak:
Skulle få 10000 kroner for å smugle 2,8 kilo hasj

Har hatt ubehagelig pågang om betaling i ettertid

Close