6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Fida brenner for frivilligheten

Petar Gajdasevic har arbeidet over tre år ved Frivillighetssentralen. Nå overlater han stafettpinnen til Fida Afif, som vil arbeide 50 prosent stilling ved sentralen i tillegg til hallvaktene i Hegrahallen. Leder av Frivillighetssentralen Kjersti Vist Heide i midten.

 

Frivillighetssentralen på Stjørdal har ansatt en ny medarbeider. Fida Afif, opprinnelig fra Palestina, starter nå i en halvstilling ved sentralen. Fida skal i hovedsak arbeide med integrering på sentralen i Stjørdal. Oppgavene vil uansett bli varierte og Fida er vant med å ta i et tak for frivilligheten fra tidligere.

Integrering i lokalsamfunnet er stikkord når Fifa Afif nå overtar stafettpinnen på Frivillighetssentralen etter Petar Gajdasevic, som arbeidet tre år og tre måneder ved sentralen. For Fifa er ikke oppgavene ved sentralen nye og ukjente. For han har prosessene fra å komme fra Palestina til Stjørdal resultert i en bratt lærekurve. For mange nye norske borgere behøver det ikke bare være enkelt å tilpasse seg et nytt samfunn. Både Petar og Fifa har dratt erfaringer av dette selv, men begge føler seg heldige som har gått veien via Frivillighetssentralen i Stjørdal. Fifa som nå bretter opp armene og starter arbeidet på sentralen ovenfor Rema i Kjøpmannsgata gleder seg til oppstarten.

Jeg kom til Stjørdal i 2007. Frivillighetssentralen var et av de første stedene jeg oppsøkte for å få hjelp til å komme meg inn i arbeidslivet. Kjersti tok imot meg på en flott måte og mine første måneder i Stjørdal ble derfor tett knyttet til sentralen, sier Fida som startet sin egen integrering som instruktør i kroppsøving og aerobic. Deltakere var innvandrere og flytninger sammen med etniske norske. Den gamle Stjørdalshallen var arena, og har vært det for både Fifa og Petar.

Det er artig å kunne overlevere stafettpinnen til Fifa, han har gjort mye bra i lokalsamfunnet og funnet seg godt til rette i Stjørdal. Begge opplever vi at folk hilser på oss i gata og på butikken. Det varmer, sier to som i lengre perioder har funnet integrering nyttig på idrettsarenaene. Begge arbeider i idrettshaller i kommunen. Fifa i Hegra, og Petar på svømmehallen samtidig som han har fått full stilling i nye Stjørdalshallen.

Coop Storlien artikkelnivå

Godt eksempel på integrering  
Vi er glade for at Fifa nå har fått denne stillingen etter at 16 søkere ble silet i stillingen ved sentralen sier Kjerst Vist Heide, som leder Frivillighetssentralen i Stjørdal. Hun har oppgaver liggende klare for den nyansatte, og i tillegg til integreringsarbeidet skal Fifa ta del i mange av de ukentlige og månedlige gjøremål.

Vi har tett kontakt med flyktningetjenesten og innvandrerkontoret knytta til integreringsprosesser som gjerne er gjeldende for mange personer. Andre oppgaver her er sportsaktiviteter, sosiale aktiviteter som turer, spillkvelder og kurs. Musikkdelen er det i stor grad jeg selv som styrer med, sier Kjersti og forteller om fokus på enslige mindreårige i arbeidet som legges ned. Sentralen har vært på skitur hos Torstein Skjei i Elvran. Det arrangeres fisketurer, bærturer, førstehjelpskurs, og sentralen selger bladet Sorgenfri og organiserer matutdeling. Det er opprettet thaiforening, burmesisk forening, afrikanskforening og det er på trappene flere foreninger.

Vi prøver å være gledesspreder på sentralen også. Her graver vi oss absolutt ikke ned i problematikk, forsikrer Kjersti Vist Heide og Fida Afif.

Les forrige sak:
Etter søndagstur og middag er dere hjertelig velkommen til å stikke innom samfunnshuset i Stjørdal for å være med på musikk-kaféen til Stjørdal Blandakor. Velkommen! sier Torhild Kløften Bergh og Anders Våset.
Sang-glede i kveld søndag

  Kommende søndag den 10. april kl. 18.00 arrangerer Stjørdal Blandakor […]

Close