5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Fikk drømmerollen som 23-åring

Vigdis Unsgård skal spille Lucie i årets oppsetning av operaen om Olav Engelbrektson på Steinvikholmen.


Siden hun var 10 år har Vigdis vært med i Steinvikholm Musikkteater. Da løp hun rundt i ruinene og lekte og hadde det gøy, og siden har hun vært med nesten hvert eneste år. I august løper hun igjen over slottsmurene, denne gang som Lucie.

– Dette er min første ordentlige rolle, så det er veldig stort. Min drømmerolle har alltid vært Lucie, forteller hun. – Jeg har spilt Papagena tidligere, men det har alltid vært Lucie som har vært drømmen. Steinvikholm Musikkteater ønsker å satse på nye, fremadstormende sangere, og gir mulighet for utvikling. Jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten.

 

Hun takker Steinvikholm Musikkteater for hennes store musikkinteresse.
– Jeg har alltid syntes at det var veldig gøy å synge, men har lurt litt på om det har vært mulig å leve av dette. Nå satser jeg, og forhåpentligvis kan jeg stå på den Norske Opera om 10 år. Det er vanskelig, for det er veldig mange om beinet. Man kan ikke bare ha en god stemme, men sceneutstråling og ikke minst gode kontakter og et godt nettverk er viktig. Man må gjøre litt ut av seg, slik at folk vet hvem en er. Det handler mye om hvordan man fremstiller seg selv på audition, forteller hun. – Konkurransen er stor, og jeg var heldig som slapp gjennom nåløyet på audition til rollen som Lucie.
Det blir mye arbeid med å sette seg inn i rollen, men Vigdis gleder seg veldig.
–  Etter å ha vært med i så mange år, kan jeg jo en del fra før, men jeg må øve ordentlig, og jeg tenker å begynne med en gang jeg kommer tilbake til Oslo nå etter jul.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Byjente i Oslo til vanlig
Til vanlig tar Vigdis sin bachelorgrad i opera på musikkhøyskolen og kunst­høyskolen i Oslo, nå på år nummer tre av fire. I klassen er de kun fire studenter.

– Vi har dramatimer, gehør, kor, sangtimer, yoga og dans, produksjon og opera-forum. I produksjons-timene setter vi opp operaer, som for eksempel Figaros bryllup, og gjennom opera-forum drar vi til Operaen og ser mye, før vi har gjennomganger i klassen. Ofte får vi også besøk av produsenter, så det satses høyt på dette studiet. I og med at vi er så få i klassen blir vi satt under lupa.

 

Etter bacheloren ønsker hun seg videre på masterstudier, og innrømmer at hun har blitt litt byjente av å bo i Oslo.

– I Oslo er det så mye lettere å komme seg rundt enn hva det er på Stjørdal. Jeg trives veldig godt i Oslo, men synes og det er veldig godt å komme hjem på juleferie på Skatval. Her er det litt koseligere og mere intimt, og her vet du hvor du finner det du leter etter.

 

– Drømmerollen og målet var Lucie på Steinvikholmen, hva vil du gjøre etter dette?
– Ja, Lucie var drømmerollen, men nå må man se fremover og skaffe seg nye mål. Jeg tar det som det kommer, det er fortsatt noen år til jeg er ferdig utdannet sanger, så jeg får se hva som frister etter dette. Jeg vil reise rundt, ta sangtimer hos flinke sangere, og mye kan forandre seg på den tiden.

 

Satser på egne rekker
Tidligere har sangere som blant andre Benedicte Adrian, Gunnhild Sundli og Eir Inderhaug spilt rollen som Lucie, så Vigdis er i godt selskap nå når Steinvikholm Musikkteater satser på en fra egne rekker.

– Det er et helt unikt tilbud Steinvikholm Musikkteater har, blant annet gjennom Operaskolen, hvor de satser på barn helt ned i 8-årsalderen. Jeg er veldig takknemlig for alt de har gitt meg. Jeg hadde ikke vært der jeg er uten dem!

 

I godt selskap

Siden 1998 har disse hatt rollen som Lucie:

1998-2001: Benedicte Adrian, Oslo.

2003: Marita Kvarving Sølberg, Levanger.

2004: May Britt Wagnild, Selbu.

2005: Marthe Werring Holmen, Trondheim.

2006: Gunnhild Sundli, Meldal.

2007: Runa Hestad Jenssen, Verdal.

2008: Ingeborg Reinaas, Åsenfjord.

2009-2010: Lise Granden Berg, Dombås.

2011: Eir Inderhaug, Stavanger.

2012: Vigdis Unsgård, Stjørdal.


Les forrige sak:
Gratis bading i Malvik

  Dette er et LEV VEL tiltak i Malvik kommune. I […]

Close