4 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Fikk et rørende gjensyn med gammelbilen

For ti år siden solgte Aud Ragnhild Kvaale (85) sin Mercedes til Aage Richstad

Aud Ragnhild Kvaale (85) fra Orkdal fikk et gjensyn med Mercedesen som hun solgte til Aage Richstad for ti år siden. Hun kunne fornøyd konstatere at bilen fremdeles er i tipp-topp stand. Aud Ragnhild Kvaale (85) fra Orkdal fikk et gjensyn med Mercedesen som hun solgte til Aage Richstad for ti år siden. Hun kunne fornøyd konstatere at bilen fremdeles er i tipp-topp stand.

Båndene mellom eier og bil kan bli veldig sterke. Det har Aud Ragnhild Kvaale, opprinnelig fra Orkdal, fått oppleve. Hun solgte sin 1985-modell Mercedes for ti år siden, men nå fikk hun igjen hilse på grombilen som nå eies av Aage Richstad fra Stjørdal.

Det skinner i original lakk og original bil fra A til Å i hallen hos Motor Trade på Sutterøy i Stjørdal. Inne i bilhallen står en veteran Mercedes fra året 1985. Første og forrige eier kjøpte bilen i Tyskland og 1985-modellen var den gang toppmodellen hos Mercedes med sine benevnelser 280 SE.

– Bringer mange minner

– Jeg hadde mange fine turer med denne bilen. Den lå godt på veien og kvalitetsmessig var det en solid bil som fortsatt bringer mange minner, sier 85 år gamle Aud Ragnhild Kvaale. Denne dagen har hun kjørt fra hjemmeadressen på Byåsen i Trondheim til Sutterøy for å nyte synet av sin Mercedes. Bilen er i dag eid av Aage Richstad som kjøpte den av Aud Ragnhild for 10 år siden.

Aage Richstad møtte bilen og forrige eier i bilhuset hos Motor Trade nylig. Aud Ragnhild Kvaale kjøpte 1985-modellen Mercedes 82SE i Tyskland, nå fikk hun 10 år etter salget se bilen igjen.
Aage Richstad møtte bilen og forrige eier i bilhuset hos Motor Trade nylig. Aud Ragnhild Kvaale kjøpte 1985-modellen Mercedes 280 SE i Tyskland, nå fikk hun 10 år etter salget se bilen igjen.
Kjøpte kontant

– Da jeg så annonsen den gang var jeg og sønnen raskt ute, jeg hadde kontanter med i lommeboka og kanskje var det derfor vi fikk tilslaget den gang, smiler en bilinteressert Aage Richstad. Hans interesse for biler startet allerede i gutteårene. Først med samling av rundt 400 små Matchbox-biler, så i 1970 kjøpte han sin første folkevogn, en 58-modell med sardinbokstak.

– Jeg tenkte det passet å invitere Aud Ragnhild når bilen fikk være utstillingsbil hos Motor-Trade. Nyvasket og vakker vekker den minner hos henne fortsatt, sier Aage Richstad. Første eier av bilen har i mange år drevet elektrofirma i Oslo og er nå pensjonist. Hun har også vært eier av en kongeblå 73-modell 230 Mercedes.

- Jeg hadde mange fine turer med denne bilen, forteller Aud Ragnhild Kvaale.
– Jeg hadde mange fine turer med denne bilen, forteller Aud Ragnhild Kvaale.
Topp-modellen

Da bilen ble importert til Norge fra Tyskland etter handelen var dette Mercedes sin største bil, og doningen hadde gått bare 50000 kilometer da første eier fikk kjøpe den. Utstyrt med soltak og aircondition var dette en bil fra øverste hylle. Forrige eier sier hun og mannen reiste flere turer til Østerrike med 85-modellen. Fortsatt er bilen helt original, radialdekkene er 25 år gamle og fortsatt i topp stand.

– Kan jeg ikke få kjøpe tilbake bilen for samme sum du betalte da, spør Aud Ragnhild Kvaale spøkefullt. Aage Richstad repliserer at bilen nok er verdt adskillig mer i dag som veteran. De to fant tonen på en fin måte i bilhuset. Det ble eplekake og kaffe, bilprat og mimring i mange minutter. Salgsansvarlig hos Motor Trade på Sutterøy, Arild Reitan Sandnes synes det er fint å kunne stille ut veteranen fra 1985 i bilhuset.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Varebil i grøfta

Like nord for Skatval kirke

Close