16 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Fikk fire gauper på film

SE VIDEO: Gauper «fanget» på viltkamera

En av gaupene som ble "fanget" på viltkameraet i Våtlandet. En av gaupene som ble «fanget» på viltkameraet i Våtlandet.

Leif Arvid Fremstad fikk nylig hele tolv filmsnutter av en gaupefamilie på sitt viltkamera.

Kameraet var satt opp i Våtlandet som ligger øst for Sondalen i Stjørdal. Fremstad ble overrasket da han fant flere fine opptak av en gaupefamilie på minnebrikken.

– Tre forskjellige unger kan man telle når man ser gjennom klippene, forteller Leif Arvid Fremstad, som også tidligere har fått fine bilder av de flotte rovdyrene.

Det er mye som tyder på at dette er samme familiegruppe som det ble tatt bilde av i grensetraktene mot Meråker i høst. Da ble familien foreviget mens de gikk på en grusveg og da var det hele fire unger sammen med gaupemora.

Samme periode som disse opptakene ble gjort ble det funnet et rådyr som tydelig var tatt av gaupe i Forbordsgrenda på Skatval. Her ble det også satt opp kamera og der dukket det opp en stor jerv som drog med seg rådyret bort fra kameraet. Jerven følger ofte i fotsporene til gaupa for å tilegne seg mat fra kattedyret som er kjent som en bedre jeger enn jerven.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
VIL PRYDE BYEN: - Det nye bygget til Varig Stjørdal Forsikring vil pryde byen, sier avdelingsdirektør i Nav Bernt Asle Arntsen (fra venstre), Trine Hoddø Steinbakk i Nav, prosjektsjef Stein Eriksen i Skanska, styreleder i Varig Stjørdal Forsikring Torstein Mørseth, daglig leder i Varig Stjørdal Forsikring Bjørn Ove Slind og Nav-sjef for Værnesregionen, Merethe Storødegård.
Nav flytter til nytt næringsbygg

Stor utbygging av Gjensidige-gården

Close