-0 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Fikk inspirasjon fra landskjent maler

Jarl Goli holdt flere kurs i Stjørdal

Deltakere på kurs med Jarl Goli var blant andre Monica Busch, Dagny Kristell Gjønvik, Rita Lier, Ulla Lisø, Bodil Korsen, Grete Falck Anderssen, Ragnhild Tømmeråsmo, Gunvor Vedvik og Tone Henriksen. Deltakerne Wenche Holmedal fra Bergen og Heidi Samuelsen fra Sandefjord hadde reist hjem. Deltakere på kurs med Jarl Goli var blant andre Monica Busch, Dagny Kristell Jønvik, Rita Lier, Ulla Lisø, Bodil Korsen, Grete Falck Anderssen, Ragnhild Tømmeråsmo, Gunvor Vedvik og Tone Henriksen. Deltakerne Wenche Holmedal fra Bergen og Heidi Samuelsen fra Sandefjord hadde reist hjem.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Pottemakergata Malestudio inviterte Jarl Goli som kursholder. TV-personligheten, mest kjent fra Portveien 2 og Farmen, praktiserer i dag som kunstmaler og Goli høster stor anerkjennelse for sitt arbeid.

Nylig holdt Jarl Goli sitt andre «power paint»- kurs i Pottemakergata. Sju kvinnelige deltakere med bakgrunn fra Trondheim og tre stjørdalsdamer møttes i en kreativ seanse på fire timer. Dette ble fire intense timer, og resultatet var i følge de ti på kurset imponerende. Helgen før hadde Goli et annet kurs i de samme lokalene. Her var ytterligere tolv deltakere fra Stjørdal representert.

Rita Lier hadde møtt Jarl Goli under en kunstutstilling i New York der Lier fra atelieret i Stjørdal deltok. Slik kom dette kurset i stand på Stjørdal.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Jarl Goli er en dyktig coach og en stor inspirator, det var vi alle enige om etter kurset. Dette ga oss ny inspirasjon til å male også på bakgrunn av fantasi og følelser, sier Rita Lier.

– Våre egne følelser for motivvalg kan absolutt brukes til å skape det kreative bildet i farger, sier Dagny Kristell Jønvik, som nå ble en del av buketten «Søstre i skjønnhet» på kurset. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Jarl Goli med sitt bilde «Mannen i fjellet» som ble stilt ut i Pottemakergata Malestudio.
Jarl Goli med sitt bilde «Mannen i fjellet» som ble stilt ut i Pottemakergata Malestudio.

Det ble også tid til en pop-up-utstilling i Pottemakergata Malestudio basert på det som deltakerne hadde skapt med pensel. Jarl Goli og elevene fra helgens kurs laget utstilling sammen.

Under åpningen var Bjørg Hildur Juel Ebbesen fra Hell Art Studio invitert som sanger, og i følge deltakerne sang hun Rotmo sin «Isogaisa» til tårer i øynene i studioet. Monica Busch ga Goli rosende omtale i likhet med deltakere. Kursholder Goli leste egne dikt og delte tanker rundt sin kommende utstilling i Bodø, med «Blåtonedans i vinterlys». Han delte gjerne av sine tanker rundt egen kunst også med inspirasjon fra Hans Børli sine skildringer av norsk natur.

– Jeg er en vandringsmann, men har funnet noen baser for kreativiteten på Yndestad Gard i Guddal. Ved fossen der, 40 minutter fra Førde, ligger en oase for kreativ kunst i naturen som jeg er så glad i, sier Jarl Goli som har blitt tildelt Michelangelo-prisen for sin kunst.

Han tok seg også tid til et besøk på Hell Art Studio lokalisert på Hell stasjon før reisen gikk til Røros. Pottemakergata Malestudio har greid å skape en flott arena for skapende kunst i form av både pensel og dikt. Studioet er verdt et besøk av alle med sans for malende kunst. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Deltakelse på kurs med Jarl Goli ga meg selvtillit og styrke, sa Dagny Kristell Gjønvik, som fikk egne følelser ut i penselen under kurset.
Deltakelse på kurs med Jarl Goli ga meg selvtillit og styrke, sa Dagny Kristell Jønvik, som fikk egne følelser ut i penselen under kurset.

Les forrige sak:
Beruset bilfører havnet i arresten

Stanset på E6 tirsdag kveld

Close