12 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Fikk lattermusklene i gang

Skatvalsrevyen hadde generalprøve på forestillingen «Det var en gang»

Det ryker til tider godt på scenen i samfunnshuset. Det ryker til tider godt på scenen i samfunnshuset.

Skatvalsrevyen har igjen greid å få lattermusklene i gang på samfunnshuset. Oppsettingen «Det var en gang» bygger på en ny og gammel eventyrverden med tusser og troll. At eventyr kan være så mangt, det viser revygjengen på en utmerket måte.

Fra første trinn opp den lille trappa i Skatval samfunnshus, er det som om man aner konturene av årelangt arbeid med solid lokal kultur. Husets vegger er fulle av minner fra rikholdige revykvelder. Kontinuitet holdes i hevd, og igjen er en stor stab med rundt regissør og aktører på Skatval samfunnshus. Vi overvar generalprøven torsdag 6.februar. Aldri har salen vært så fulltallig noen gang under en generalprøve. Etter første akt snakket vi kort med Anita og Frode Vik, som har datteren Emma med i ungdomsrevyen, også denne sterkt voksende med mange talenter.

Fiskerens erotiske sang består av sprut og sprøyt.
Fiskerens erotiske sang består av sprut og sprøyt.

– Den første akten var full av morsomme eventyr, gode poenger, slående replikker og ikke minst samfunnsaktuelle tema som settes på dagsorden på en morsom måte. Vi storgleder oss til andre akt, sa Anita og Frode mellom kaffe og skuffkaker i pausen.

Hilmar Jacobsen forlanger personalia fra Rolf Fiskvik.
Hilmar Jacobsen forlanger personalia fra Rolf Fiskvik.

Revyen i år møter publikum i første akt rett fra trollskogen med «Det var en gang». I sjansespill, opptrer en statlig etat som innkrevingssentral, før jaktpraten under høydetrening sitter løst mellom Trond Grandalsmo og Cathrin R. Røkke. Moter for øyene løser Terje Stamnes og co på en grei måte før publikum serveres stykket uforskyldt. Aktørene greier overgangene på en fin måte, de har satt seg godt inn i rollene og gode poenger kommer på rekke og rad. Første akt fortsetter langs veien i elbil.

Henrik Josteinsson Myhr takler språkutfordringer.
Henrik Josteinsson Myhr takler språkutfordringer.
Kjører elbil på bygda

Det er generasjonsskifter i bilparken. Noen skal kjøre fossilfritt, men dette provoserer øyensynlig aktør Jonny Røkke. På en direkte måte, deler han sin monolog med publikum i salen. Herrene Myhr, Grandalsmo og Fiskvik tar et moralsk oppgjør med klimautfordringene. Da blir tema gjerne flyturer og kjøttforbruk. Første akt seiler videre på eventyrenes banehalvdel med stykket gjennomført og åpen tolkning. Når lovens lange arm skal ha alle personalia fra Rolf Fiskvik, triller latteren igjen løst. Uniformerte Hilmar Jacobsen og en slående Fiskvik er i storform.

Rolf Fiskvik og Erling A.B. Jacobsen er begge på bærtur.
Rolf Fiskvik og Erling A.B. Jacobsen er begge på bærtur.

Latter i salen går over til lyttende sang fra en fiskers litt erotiske strupe, alias Erling A. Bakken. Nå gjelder det å passe på hos publikum, for nummeret passer på deler nemlig et generasjonsskifte med lokalt snekret melodi og tekst av Knut Kvarving. Denne vekker gode minner mellom bestefar Trond og barnebarn Hilmar på brygga. Parkeringshus og nye veier, de skaper også munterhet blant revygjengen. Nå rundes muntert av første akt med både stev og rim. Det er mat og prat!

Hvem er det presten egentlig ønsker å vie?
Hvem er det presten egentlig ønsker å vie?
Eventyrene fortsetter

Parallelt med hus-styrets renovering av ny vaskelinje på husets kjøkken, fylles sminkerom og gjemmerom bak scenen med aktører klar til ny dyst i andre akt. Foran speilene sminkes det og kostymer laget av Elisabeth Høilo Johansen med stab, de henger klare. Flyplassens gate er første nummer ut når Cathrine R. Røkke og Rolf Fiskvik deler reisens forberedelser. Kulturbegrep kan være vide, men Henrik Josteinsson Myhr finner muntert løsninger på både språkutfordringer og egne forretninger.

Revygjengen leverer til langt over bestått igjen på Skatval.
Revygjengen leverer til langt over bestått igjen på Skatval.

Alltid blide Jan Inge Vollan, fingernem kullissemaker sammen med Knut Olav Bjørgum og stab har forfattet jernbane-sketsjen. Anna Moen (passasjer) og Monica Bakken (tilbyder) spiller glimrende om hodebry med leverandørtjenester på sporet. Numrene kommer på med alle tar sitt, romjulsdrøm, kan ikke nekte og en gledens dag leverer så det holder de også.

Folk i salen er i storhumør, og har vært det lenge. Historien i veggene på samfunnshuset skrives videre. Forsidepike og samarbeid til tross deles. Plutselig er Rolf Fiskvik bokstavelig talt ut på bærtur. Den myndige prest Jonny Røkke, vier helst etter tradisjonelle normer, og nå er eventyret snart snipp snapp ute, men bare nesten. Litt av et eventyr består av flere dyr som inntar skogen i samfunnshuset. Det er dessverre snart over. Det har vært en fest med revy, og scenegjengen takker selvfølgelig av på en verdig måte. Evig takknemlig er en hyllest til deg som kjøper billett og tar turen på revy hvert år. Vi har vært vitne til et eventyr av en revy! Godt levert igjen av Skatvalsrevyen.

Les forrige sak:
Smell mellom to biler i kryss

Glatte veier i hele regionen lørdag

Close