4 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Fikk ny hobby under koronakrisen

Hotellansatte Petrit Kola (40) snekret sine egne utemøbler av palleplank

HOTELLANSATT BLE HOBBYSNEKKER: Petrit Kola (40) og sønnen Leon Kola Johansen (6) synes det har blitt ekstra stas å benytte glassverandaen med utsikt mot Innherredsvegen og jernbanestasjonen. Alle utemøblene er laget av palleplank med far i huset som snekker. HOTELLANSATT BLE HOBBYSNEKKER: Petrit Kola (40) og sønnen Leon Kola Johansen (6) synes det har blitt ekstra stas å benytte glassverandaen med utsikt mot Innherredsvegen og jernbanestasjonen. Alle utemøblene er laget av palleplank med far i huset som snekker.

Med små ressurser og gjenbruk av materialer snekret hotellansatte Petrit Kola (40) i Wergelandsvegen sine egne utemøbler.

Resultatet ble solide møbler med et rustikk uttrykk og god sittekomfort.

– Jeg tenkte på å spare noen utgifter når det gjelder møblene ute på terrassen. Dessuten synes jeg det er artig med snekkerarbeid, sier en smilende beboer i Ole Vigs Park i Stjørdal. Sammen med sønnen Leon på 6 år trives de to godt i leiligheten som nå har fått sine rustikke, selvlagde utemøbler. Alt er håndlaget etter materialer fra engangs- eller europaller.

Petrit Kola, som i flere år har arbeidet på Scandic Hell Hotel, er opprinnelig fra Albania og har bodd syv år i Norge. Han har også bodd og arbeidet i flere år på Kreta. I Stjørdal trives Kola godt, og han har etter hvert gjort seg kjent i kommunen.

SNEKRET MØBLENE SELV: Petrit Kola, opprinnelig fra Albania, har i sommer vært hobbysnekker hjemme i Ole Vigs Park. Blant annet laget han benk, to bord, stol og blomsterkasse av palleplank uten de store kostnadene.
SNEKRET MØBLENE SELV: Petrit Kola, opprinnelig fra Albania, har i sommer vært hobbysnekker hjemme i Ole Vigs Park. Blant annet laget han benk, to bord, stol og blomsterkasse av palleplank uten de store kostnadene.
Arbeidsgiveren ble rammet av koronakrisen

– Med et godt resultat av snekkering hjemme, har du tatt utdannelse innen snekkeryrket?

– Nei for meg er dette er bare en hobby, men jeg vurderer nå seriøst et yrke som snekker, så kanskje blir det husbygging etter hvert. For tiden studerer jeg ledelse og markedsføring. Hotellet jeg jobber hos er blitt hardt rammet av korona-restriksjonene. I den noe ufrivillige ledige tiden laget jeg disse utemøblene, forteller Petrit Kola.  Som en avsluttende finish har snekkeren varmebehandlet overflaten med brenner. Et avsluttende lag med lys brun beis ga sluttresultatet.

Verandaen ble enda koseligere

– Det må være ekstra tilfredsstillende å kunne lage sine egne utemøbler?

– Ja, det er faktisk litt ekstra stas å drikke kaffe og saft ute på glassverandaen nå. Man blir litt stolt av å skape noe eget. Dette blir gjerne ulikt det som mange andre har. Det ligger også en miljøtanke bak det å gjenbruke materialer i stedet for å kaste så mye. I tillegg til benk og stol ble det en blomsterkasse, spisebord og et praktisk bord for oppbevaring av kald drikke i kjølebag, sier de to fornøyde beboere vis-à-vis jernbanestasjonen.

Les forrige sak:
Bygger ut for økt bokvalitet

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel 15. juli 2020

Close