16 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Fikk prikker for at full mann fikk bli i lokalene

Mann falt på gulvet da han skulle reise seg

KAN FÅ PRIKKER: Glad Kafe og Bar, bedre kjent som Stjørdal Sportsbar og Café, har fått to prikker for å ikke å ha geleidet en åpenbart beruset gjest ut av lokalene. KAN FÅ PRIKKER: Glad Kafe og Bar, bedre kjent som Stjørdal Sportsbar og Café, har fått to prikker for å ikke å ha geleidet en åpenbart beruset gjest ut av lokalene.

Glad Kafe og Bar, bedre kjent som Sportsbaren, i Stjørdal, har fått to prikker for at en åpenbart beruset mann fikk bli i lokalene.

Skjenkekontrollørene oppsøkte Sportsbaren i Gågata en natt til lørdag i januar i år. Da de kom til lokalet ble de raskt oppmerksomme på en mannlig gjest som falt på gulvet da han reiste seg da han skulle gå fra bordet sitt. I følge rapporten fra kontrollørene sjanglet gjesten bort til en vakt som etter en stund geleidet mannen tilbake til plassen han kom fra.

– Mannen hadde sløvt blikk, ustø og sjanglende gange. Det er kontrollørenes vurdering at personen var åpenbart påvirket, skriver kontrollørene i sin rapport.

I følge alkoholforskriften skal bevillingsinnehaveren sørge for at personer som er åpenbart påvirket av rusmidler forlater stedet. Dette ble i følge kontrollørene ikke gjort i dette tilfellet.

– Etter jeg har snakket med de ansatte som var på jobb, så fikk jeg høre at de hadde gjort sitt beste med å hjelpe kunden med å skaffe taxi og ikke sendt han ut i kulda. Han var ikke så veldig beruset, han selv hadde full kontroll og vaktene hadde kontroll på han, så de prøvde å snakke med ham så det ble bestilt taxi så han kom seg trygt hjem, skriver leder ved Sportsbaren, Delshad Yasin Mahamud i sin uttalelse om overtredelsen.

Rådmannen innstilte på at Sportsbaren skulle tildeles to prikker for denne overtredelsen av alkoholforskriften, og dette var en enstemmig komite levekår enig i.

Ole Hermod Sandvik

Konsekvenser for prikktildeling er at de gjelder i to år fra hendelsen fant sted. Dersom summen av prikker i løpet av to år kommer opp i tolv, kan bevillingen inndras i én uke.

 

Les forrige sak:
Butikksjef Linda Vikvald ønsker velkommen til nye Coop Extra på Skatval som åpner torsdag klokken 10.00.
Endelig får bygda butikken tilbake

- Det er klart vi gleder oss til åpning, og vi håper kundene vil ta godt imot butikken

Close