-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Fikk etterlengtet gave av anonym giver: – Vi er overveldet

Katarina Hoff og Jan Henrik Siraas gleder seg over den flotte gaven

Katarina Hoff og Jan Henrik Siraas har god grunn til å glede seg over det flunkende nye pianoet i helsehuset. Katarina Hoff og Jan Henrik Siraas har god grunn til å glede seg over det flunkende nye pianoet i helsehuset.

Jubelen sto i taket da helsehuset i Stjørdal fra en anonym giver fikk et splitter nytt piano til 30.000 kroner.

– Vi er overveldet. Dette er en enorm gave for oss, som vi ellers aldri ville hatt økonomi til å finansiere. Jeg kan love at pianoet kommer til å bli brukt til glede for mange i lang tid fremover, sier Katarina Hoff, sjefen for helsehuset, idet hun setter seg ned på pianokrakken for å ta gaven i øyesyn.

Ville betale

Ved siden av sitter Jan Henrik Siraas. Pensjonisten fikk hjerneslag for andre gang i mai, og tilbrakte først fem uker på Levanger og siden to uker på helsehuset for å komme seg i form.

I løpet av tiden på Helsehuset tok han initiativ til å få i gang kulturelle aktiviteter på torsdager, det som blir kalt for Torsdagstoner. Her kommer kjente lokale størrelser og holder konserter og drar i gang allsang.

– I dag arrangerer vi Torsdagstoner for 11. gang, og det var etter en slik konsert det kom en mann frem til meg for å fortelle at han syntes at helsehuset fortjente et bedre piano, og at han ville betale for det, sier Siraas.

Anonym giver

Mannen vil være anonym, men han ga Siraas beskjed om å sette i gang prosessen.

– Jeg innhentet ekspertise og tok kontakt med en bekjent i musikkmiljøet, som fikk innhentet anbud på et godt piano. Dette er et skikkelig bra piano, og jeg tror det kostet 30.000 kroner. En av fordelene med pianoet er at det har integrert høyttaler, sier han.

Hoff smiler når Siraas forteller, og titter bort på det første pianoet som ble trillet inn i kantinen på helsehuset da det åpnet.

– Det er både gammelt og ustemt, sier hun.

I opptrening

Siraas er en mann med mange jern i ilden, og selv om han brenner for musikk og kultur, er han opptatt av bokstavelig talt å komme seg på beina igjen.

– Ute på Vikanlandet finnes det en lang og bratt trapp som jeg trener i. Forrige uke gikk jeg opp trappa fire ganger. Før hjerneslaget i mai greide jeg seks ganger. Målet er å greie like mange igjen, og jeg skal bruke høsten på å trene meg i form. Blant annet sykler jeg mye, og det har jeg stor glede av, sier 67-åringen.

Les forrige sak:
Slik har Stiklestad Eiendom planlagt å bygge Alstadtunet på Frosta. (Illustrasjon: Saksfremlegg Frosta kommune).
Vil bygge 16 leiligheter i nærheten av skolen

- Gunstig med sentrumsnære boliger, sier kommunedirektøren

Close