-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Fikk stille ut kunst i New York

– Maleriene fikk god omtale og vi knyttet mange nye kontakter

LITT AV EN KUNSTDRØM: Monica Busch (t.v.) og Rita Lier fikk både kursing og ha utstilling i New York. (Foto: Privat) LITT AV EN KUNSTDRØM: Monica Busch (t.v.) og Rita Lier fikk både kursing og ha utstilling i New York. (Foto: Privat)

Rita Lier og Monica Busch er to dyktige og ivrige kunstmalere. Nylig var de på kurs i New York der de endte opp med en pop-up-utstilling.

– Vi reiste for å delta på malekurs med Ellen Hegg fra Trondheim. Hun har separatutstilling fra 5. mai, og i forkant av denne kunne hun invitere med seg norske kunstnere, sier Rita Lier og Monica Busch.

De to kom hjem til Stjørdal med masse inspirasjon og erfaringer. Kurset de deltok på varte i fem intense dager, og maleriene ble til en pop-up-utstilling på Trygve Lie Gallery på Manhattan.

– Tema for utstillingen var landskapsmalerier fra Norge, og utstillingen fikk navnet «Fragments of Norway». Utstillingen varte i to dager, og det var mange besøkende. Maleriene fikk god omtale og vi knyttet mange nye kontakter, sier Lier og Busch.

Kurset falt sammen med den årlige prisutdelingen til Art Tour International. Der fikk velkjente Jarl Goli utdelt pris, som en av Top60 Masters i 2019.

– Vi som var med på Heggs kurs var så heldige å få delta på denne prisutdelingen. Det er imponerende at Jarl Goli har hatt den formidable utviklingen som kunstner i løpet av bare de to siste årene. Det er rett og slett unikt å motta denne prisen etter så kort tid, med tanke på at han konkurrerte med kunstnere fra hele verden. Nå planlegges det en workshop og pop-up-utstilling i Stjørdal med Jarl Goli i slutten av august, sier Rita Lier og Monica Busch.

De to Stjørdals-kunstnerne skal selv delta på en utstilling i Lokstallen 1. og 2. juni. Der blir bildene fra New York utstilt.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
Elleve fikk fartsbot

Travleste sjåfør ble målt til 102 i 70-sone

Close