16 °C Stjørdal, NO
29/09/2020

Fikk trene med sin største helt

RBK-stjernen André Hansen er grunnen til at Saul (17) ble keeper

STJERNEMØTE: Saul Rivas fikk trene med sitt store keeperidol, André Hansen, på samlingen sist mandag.

Saul Rivas valgte å bli keeper på grunn av André Hansen. Mandag kveld gikk 17-åringen sin drøm i oppfyllelse, da han fikk trene sammen med sin store keeperhelt.

Rosenborg arrangerte sammen med Stjørdals-Blink Fotball nylig keepersamling for hele 60 målvakter i sone Stjørdal. Blant instruktørene var Rosenborg-keeper André Hansen, legenden Jørn Jamtfall og Stjørdals-Blinks målvakt Nicklas Frenderup.
En av de ivrigste på treningsfeltet var Saul Rivas fra Tangmoen. Han kom fra El Salvador til Stjørdal for to år siden sammen med pappa Gustav, mamma Jansi og lillesøster Tabita (12).
– Jeg så André Hansen stå i mål mot PSV i Europaligaen for en stund siden, og han spilte en meget god kamp. Jeg valgte å bli keeper på grunn av ham, sier Rivas, på utmerket norsk.
Å få idolet som læremester på keepersamlingen, var ekstra stas.
– Helt fantastisk. Jeg har fått lære masse av en målvakt som spiller i Europa. Det var inspirerende, sier keepertalentet. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

FORBILDE: Blink-målvakt Nicklas Frenderup er den andre store keeperhelten til Saul Rivas.
På alle hjemmekamper

Det er ikke bare Hansen som er en favorittspiller for Rivas. Blink-målvakt Frenderup, som også er landslagsmålvakt for Trinidad og Tobago, er også en stor helt.
– Jeg var på alle hjemmekampene til Blink i fjor, og jeg så han også spille landskamp for Trinidad og Tobago mot mitt hjemland El Salvador. Da spilte han en meget god kamp. I kveld har jeg fått trene med begge mine keeperhelter, sier Rivas, med et stort smil.
Man trenger ikke inneha Snåsamannens evner for å spå hvilke framtidsplaner Rivas har.
– Jeg skal bli keeper, og om to år er målet å spille for Stjørdals-Blink, sier unggutten, som står i mål for Tangmoens G17-lag.

– Veldig bra nivå

60 målvakter fra 13 år og oppover deltok på samlingen, og etterpå var Rosenborgs sisteskanse godt fornøyd med økta.
– Det var et veldig bra nivå fra nummer én til nummer 60. Samtidig var alderen ulik og noen har stått i mål lengre, men innsatsen var god, sier Hansen.
Han merker at stadig flere unge har fått økt interesse for målvaktene her i regionen.
– Entusiasme og engasjement rundt målvaktene har økt den siste tiden, og jeg ser stadig flere unge med keeperdrakter på seg. Det er ikke bare på grunn av meg, men Norge har mange gode målvakter for tiden. Flere ser ut til å like keepere mer, og det synes jeg er ekstra stas., sier Hansen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
20 fikk fartsbot og en ble fratatt førerkortet

UP har vært ute med laseren torsdag

Close