17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Film om Selbu-historien

 

Tidligere har Aftret gitt ut fortelling, musikk og sang på ti CD-plater. Det har også blitt sceniske framførelser. Selbyggen melder at han nå samarbeider med nevnte Vestby filmsnutter om Selbuhistorien. Vestby var ansvarlig for TV-programmet om Belle Gunnes, og har stått for flere dokumentarfilmer både for NRK og TV2. I NRK har hun også i perioder jobbet for Faktaavdelingen og Brennpunkt. Det vesentlige av filmopptak vil bli gjort i løpet av 2013. Ifølge avisa er planen å lage mindre filminnslag til multimediaopplegg på en hjemmeside.

 

-Mindre filmsnutter med bilder og handling fra Selbu, fra natur og arbeidsliv oppover tidene, vil sammen med sang, musikk og historiefortelling, levendegjøre selbuhistorien på en ny og interessant måte ut fra den tid vi lever i nå, sier Bjarne Aftret.

Det vil også bli møte med utsiktspunkter i bygda, kjente personer fra bygdas historie, fra grendene, kulturliv, musikkliv og idrettsliv, mattradisjoner og utvandringshisorie, kommunikasjoner, arbeidsliv og næringsliv.

Les forrige sak:
Joralf Gjerstad og Egil Svartdahl var blant gjestene på årets festival.
4000 på MIG

  Det var seminarer og aktiviteter for barn – diskodans, barnekor, […]

Close