10 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Filmskole på Ole Vig

 

Sound of Media UB er 13. elever i første året på Media og kommunikasjon har vunnet 10.000 kroner fra Lebara sitt kulturfond og skal arrangere filmskole.

 

– Lebara sitt kulturfond lyser ut midler. Vi søkte om støtte for å arrangere filmskole. Vi var glad da meldingen kom: Dere har vunnet 10.000 kr fra Lebara sitt kulturfond.

– Hvordan blir filmskolen?
– Vi ønsker å ha en blanding av ungdommer med innvandrerbakgrunn og andre ungdommer. Vi ønsker at innvandrerungdom skal bli bedre integrert og kan få flere venner. Deltakerne på kurset skal lage en film sammen med oss på media og kommunikasjon. Det kan bli aktuelt å dele inn deltakerne i flere grupper som kan lage hver sin film.

Coop Storlien artikkelnivå

– Når arrangeres filmkurset?
– 17. mars arrangeres fylkesmessa for ungdomsbedrifter i NT. Den foregår på Levanger. Her skal Sound of Media delta. I tida etter messa og før påske blir filmskolen arrangert. Dato for påmelding blir kunngjort.

– Hvor lang tid tar kurset?
– Kurset arrangeres i løpet av noen helger. Kursdeltakerne skal få lære hvordan de bruker kamera, de skal filme på egen hånd og redigere. Det skal være morsomt og sosialt å være med på, sier Helene Kristiansen som forteller at den første helga hovedsakelig går med til filming; ei annen helg er først og fremst viet redigering mens den tredje helga er satt av til avslutning med servering og visning av filmene.

– Påmeldingsavgift?
– Ingen! Det er helt gratis å være med. Dessuten skal det bli noe smågodt på kursdeltakerne. Hjertelig velkommen! sier Helene Kristiansen.

Les forrige sak:
Fra sagbruk til leilighetskompleks

  Sagbruksvirksomhet har vært en av de viktigste industriene i Hommelvik. […]

Close