11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Fin værmelding for Rensfjellrennet

Med meldinger om fint vær, mye snø og fine løyper kan årets Rensfjellrenn og Lille Rensfjellrenn, bli en opplevelse for deltakerne, og publikum langs løypa.

 

I tre år skal det være en prøveordning med start på Støren og innkomst på Guldsethsaga i Vikvarvet, Selbu. Det ble resultatet etter en rundspørring blant deltakerne.

 

Etter to ”magre” år, med styggvær i 2011 og en rundløype på Støren i 2012 pga åpne bekker og elver, håper ledelsen i Rensfjellrennet at årets renn vil gå som planlagt.

 

Snøen er kommet og løypemannskapene er i full gang med preparering av løypenettet. Det er blitt ny trase inn mot matstasjonen på Samsjøen. Med ny trase på sør- og vestsiden av Samsjøen og opp mot Gråfjellet samt fra Bønnkjølen og ned til mål håper rennledelsen at de vil unngå usikker is og elver og bekker som blir åpne ved mye mildvær.

 

Starten går fra Støren kl 10:00 i en pulje, og de beste vil være i mål på Guldsethsaga rundt kl 13:00

Parkering ved i målområdet er ved Guldsethsaga, samt ved Borgardsgruva, ca 1 km fra mål, retning Sørungen. Langs løypetraseen fra parkeringen til Guldsethsaga er det ca 500 m..

 

Lille Rensfjellrenn

Det 15 km fine turrennet for alle som vil ut på ski på lørdag, starter ved Sørungen. Fint for familier og for de som ikke har lyst til å gå over fjellet. Det vil gå en rundløype ved Sørungen og ned til Guldsethsaga. Det vil bli satt opp skyss mellom Guldsethsaga og Sørungen for disse deltakerne.

 

Rennleder Alf Roar Slind er optimistisk når det gjelder årets renn. Selv om det ikke er så mange påmeldte ennå, vil nok været bringe mange til Støren på lørdag.

 

– Det er meldt kjempevær, med sol, vindstille og ”synnatrekk”. Her kan det bli fine løpstider, og vi håper at mange tar turen ut rundt løypene. Det er fint å gå nytraseen fra Guldsethsaga og fra Bønnkjølen mot Gråfjellet, men det går også an å sitte i solhellinga på saga og se på innkomsten, for sol vil det bli, sier Alf Roar.

 

Web radio

Noen har kanskje allerede startet med påsken og da går det an å høre på direkteoverføring av Rensfjellrennet på Nea Radio. Her vil det bli løpende oppdateringer både fra løypa og inne fra mål.

 

 

Les forrige sak:
Afghansk ny generasjon arrangerer Eid Nowruz-nyttår på lørdag ved Ole Vig videregående skole og inviterer interesserte til deltakelse. Fra venstre: Fazeleh Bashardoust, Rahil Bashardoust, Danial Jaffari, Benyamin Bashardoust, Ali Asghari, Ahmad Farad Soltani og Ziauwihaq Zazai.
Feirer eid nowruz nyttår!

  De møter i festdrakter og skal vise sin tradisjonelle kultur […]

Close