5 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Finsk vennskapsbesøk

I helga fikk malvik kommune besøk fra sin finske vennskapskomune Oravais. Og lørdag var det sang og kulturelle innslag som stod på programmet.

 

Finnene stilte med korsang, folkedans og strykekvartett da de sammen med Hommelvik Mannskor holdt formiddagskonsert på Cafe Rampa.

Suksess

Stemmningen var god og alle sitteplasser var opptatt i kafeen under konserten som varte ca halvannen time. Det ble fremført et fint tversnitt av aktørenes reportoar. Spesielt innslagene med finsk folkedans virket å være en favoritt hos publikum. Leder for Hommelvik Mannskor, Ole Christian Iversen er fornøyd med å få besøk fra venn-skapskommunen.

Coop Storlien artikkelnivå

– Når Malvik får besøk av mannskor fra en vennskapskommune, er det helt naturlig at også Hommelvik Mannskor stiller opp. Vi synes det er hyggelig å bli spurt, og kanskje blir det anledning til en kortur  til Oravais senere også, sier han.

Også varaordfører Knut Sjøvold så ut til å være fornøyd med lørdagens konsert på Rampa og lovpriset arrangementet som han kalte ”forbrødning gjennom musikk”.

Lørdag ettermiddag var det omvisning for gjestene i Malvik og Trondheim, og søndag deltok de på gudstjeneste i Malvik kirke, med påfølgende kirkekaffe.

 

Tettere kontakt

Malvik har per dags dato, to vennskapskommuner i Finland og Sverige, henholdsvis Oravais og Ånge. I årenes løp har det vært stor kulturveksling mellom de tre land og kommuner, og de siste årene har kontakten mellom Malvik og Oravais blitt enda tettere.

– Jeg er glad for at vi har gjenopptatt kontakten og kulturvekslingen med våre vennskapskommuner. Jeg var selv på besøk i Oravais for to år siden, i forbindelse med 200-årsjubileet for slaget ved Oravais. Jeg har mange hyggelige minner fra det besøket, forteller varaordfører Knut Sjøvold.

Les forrige sak:
Sketsjen ”Føggel” viser fuglenes harde hverdag på en absurd og morsom måte.
Lånkerevyen leverer igjen!

  Årets Lånkerevy byr på solid humor, kjælige nyrespark og tid […]

Close