15 °C Stjørdal, NO
29/05/2020

Fint å jobbe på Lunden Østre

 

Når vil legger turen innom Lunden Østre handleri ved Selbuveiens start i Hommelvik, møter vi en blid og imøtekommende betjening. Geir Reberg og Tina Bostad er to av 18 på arbeidstrening i lavterskel bedriften eid av Malvik kommune. Lunden Østre er grei å finne for personer som gjerne vil ha «litt drahjelp» for å komme seg videre.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

–        Se her! Vi har nettopp fått inn dette fine kaffeserviset, sier Tina. – Ja, og nå håper vi kundene legger handleturen bort til oss. Det er halv pris på alle varene ut uka, sier Geir Reberg som tidligere jobbet i Posten i Malvik. Nye kunder kommer innom og lar øynene passere alle bruktvarene som handleriet har fått fra gavmilde givere. Arbeidsleder Ingrid Thyholt sier personer på tiltak utfører varierte jobber som flytteoppdrag, handling for private og barnehager, kjøring av rask og avfall, plenklipping for private og borettslag, eller de utfører malejobber.

 

–        Vi har vært med på flytting for NAV over til nye lokaler og vi har pusset opp kommunale leiligheter, sier Geir og Tina som begge stortrives i miljøet på Lunden Østre som også disponerer to varebiler for å utføre oppdrag.  

 

 

Når hverdagen blir brattere               

Tina Bostad er mor til tre og har rundet 34 år. Hun forteller åpent om tider i livet der bakkene har blitt for bratte. Hun har selv kjempet i motbakkene, og føler hun fortsatt har noe å ta igjen for at ting skal falle helt på plass.

 

–        Jeg har tre barn, og alle tre bor hos fosterforeldre. Det er trygt for meg å vite at alle har fått komme hos flinke og trygge voksne som passer på dem. Det har for meg vært dager med sykdom og stunder som har vært tunge å takle. Jeg har fått hjelp av Lunden Østre og flinke ledere her til å komme i arbeid på Hurtigruta. Nå er jeg landkrabbe en periode, men jeg vil ut på havet med «Polarlys» igjen. Jeg elsker sjøen og friheten ute i båt, sier Tina Bostad og vet hun har sjøfolk i slektsleddet. Et ledd i en skulder slo seg vrang, og Tina måtte kaste inn håndkleet i jobben som stuepike og kjøkkenpersonell ombord. Geir Reberg har også møtt motbakker og utfordrer dem ved å bestige fjell. Nylig var han med på et tindeløp og greide kravene til medalje. Reberg skal flytte inn på Hommelvik Sjøside i november når leilighetene er klare.

 

–        Mange i Malvik flytter fra store hus inn i leiligheter. Da kommer de gjerne med varer til oss på Lunden Østre handleri. Det er vi glade for, men snart begynner lagrene våre å bli fulle. Nå håper vi kundene har oppdaget at det er halv pris på varene her, sier Geir og spytter ut snusen før bilder blir tatt inne på handleriet. Arbeidsleder Kenn Heitmann skryter av «de ansatte» på Lunden Østre, og opplever klart at tilbudene som Malvik gir til de som trenger det betyr mye i hverdagen for mange.

 

–        Vi opplever at personer som har vært her på tiltak tidligere gjerne stikker bortom for en prat. Det setter vi stor pris på. Det tyder også på at vi oppnår resultater, noe vi også sikter mot, sier arbeidsleder Kenn Heitmann ved Lunden Østre handleri.

 

Les forrige sak:
De startet denne uka i 5.klasse på Lånke Skole. Anna Emilie og Nora er klare for et nytt skoleår. Her på handletur før skolestart på Ark bokhandel i Stjørdal sentrum.
Skolestart for mange

  Både Anna Emilie og Nora som begge er 10 år […]

Close