16 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Fire årstider med musikalske elever

|| Karin Myran (fra venstre) fra musikklinja, Maria Kvalvik fra danselinja og Andrea Fiskvik Bye fra musikklinja er sammen med 90 elever i full gang med øving til to store forestillinger på Kimen kulturhus. Storprosjektet Fire årstider byr på forestillinger dagene 8. og 9.mars i Kimen.||

De startet allerede ved skolestart sist høst med forberedelsene. Nå nærmer de seg eksamen i musikalen og de store forestillingene Fire årstider. Andrea Fiskvik Bye og Karin Myran skal fremføre flere sanger. Maria Kvalvik fra danselinja lover å vise publikum flott dramatisert dans sammen med sine medelever. De tre forteller om mange spente og forventningsfulle aktører fra skolen ved Sandskogan i Stjørdal. Kommende uke skal elevene øve inne i Storsalen i Kimen. Oppsettinger med forestilling legges til torsdag 8. mars og fredag 9.mars.

– Dette musikk- og sangprosjektet kaller vi på skolen for Storprosjektet. Elever fra alle tre skoletrinn på musikk- og danselinja deltar. Produksjonen fra A til Å står vi alene om sammen med våre lærere. Det er laget program og vi er ansvarlige for regi, rigging, promotering, bekledning, koreografi osv. sier Karin Myran og Mina Moholt fra sponsorkomiteen. En variert forestilling med Fire årstider venter snart på sitt publikum. Forestillingene starter torsdag 8.mars klokken 19.00 og fredag 9.mars klokken 18.00 i Storsalen på Kimen.

Romeo og Julie, Snehvit og Orfeus

Elevene ved Ole Vig videregående skole musikk- og danselinjer er ikke ukjente med slike store oppsettinger. Året 2012 ble storprosjektet Romeo og Julie fremført. Året 2014 delte elevene stykket Snehvit med sitt publikum. Våren 2016 satte de opp det greske stykket Orfeus i underverdenen.

– Hvilke sanger kan publikum forvente å høre under Fire årstider?

– Vi skal fremføre «Anitras dans», en Vivaldi-inspirert sang, «Slow dancing» og «Cant stop the feeling» for å nevne noen. Det blir en to timer lang forestilling ilagt pause, sier Maria Kvalvik og Karin Myran. De to sier stemning innen musikk og dans vil variere etter de oppfatninger vi har av årstidene våre, som våren, sommer, høst og vinter. Et eget sangkor skal opptre blant elevene og det blir flere vakre solist-fremføringer. Billetter er lagt ut for salg hos Kimen kulturhus. Dette ligger an til å bli en flott opplevelse for de som tar turen til Kimen disse to dagene i mars.

Les forrige sak:
||
Syk gullfavoritt mister NM

- Det var utrolig leit og kjedelig at det skulle bli […]

Close