11 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Fire fra VM-publikum får drømmetur

– Vil få seg et sjokk, sier Tore Kristoffersen som skal gi full gass

RÅ OPPLEVELSE: Bilen til Tore Kristoffersen har fått seg ny, og enda råere, motor. Er du blant de fire heldige publikummerne, kan du få deg en heftig tur rundt Lånkebanen i denne neste helg. RÅ OPPLEVELSE: Bilen til Tore Kristoffersen har fått seg ny, og enda råere, motor. Er du blant de fire heldige publikummerne, kan du få deg en heftig tur rundt Lånkebanen i denne neste helg.

Fire personer som har forhåndskjøpt billetter til VM i rallycross får seg litt av en fartsopplevelse på Lånkebanen. De får nemlig to runder rundt banen som passasjer i en ordentlig rallycrossbil.

– Hvis det blir noen som ikke har vært med på noe sånt før vil de få seg et sjokk. Det er jeg ganske sikker på. Det flimrer for øynene og det er voldsomt med g-krefter, sier Tore Kristoffersen.
Sammen med Magne Gjervan fra Klæbu, som for øvrig kjører Kristoffersens gamle bil, er det stjørdalingen som skal være sjåfør for en helt rå publikumsopplevelse.

Begge de to bilene er nå oppgradert til å kunne ha med seg passasjer rundt banen på Lånkebanen. Det er ikke bare-bare.

– Det å tilpasse bilene til reglene om passasjerkjøring er omfattende. Dette har blitt innskjerpet kraftig de siste årene og derfor blir dette en temmelig så unik mulighet. Færre og færre får sjansen til å kjenne på denne opplevelsen framover, sier Tore Kristoffersen.

Hans Citroen har nettopp fått seg ny motor. Kristoffersen håper å få ut mellom 530 og 550 hestekrefter av den fullstendig overhalte motoren. Dessverre ble den i orden litt for seint til å kjøre EM på Lånkebanen.

– Mitt største ønske var å kjøre EM på hjemmebane, men jeg har hatt motortrøbbel og dermed tok jeg ikke sjansen på å melde meg på. Men dette blir en bra erstatning, sier Kristoffersen.

Bilen hans akselerer fra 0 til 100 på cirka 2,5 sekunder. Nedbremsingseffekten er nesten like brutal, så her blir det g-krefter både i akselerasjon og nedbremsing. Alle de fire passasjerene får to runder på banen, – en i den ordinære runden og en i jokerrunden.

De fire publikummerne som får drømmeopplevelsen på Lånkebanen lørdag 15. juni blir trukket ut neste onsdag ved midnatt. Alle som har forhåndskjøpt billetter innen den fristen er med i trekningen.

 

Les forrige sak:
TIL NASJONAL SAMLING: Henrik Lidal Jamne er en av 42 2005-modeller som er tatt ut til sommerens talentsamling i regi av fotballforbundet. (Foto: Privat)
Keepertalent skal på landslagssamling

14-åring fra Skatval er med da landets største fotballtalenter samles

Close