12 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Fiske i Nesjøen

Familiene Døhl/Nilsgård har vært gjest ved Nesjø Båtutleie i mange år. De har bare positive opplevelser fra stedet både når det gjelder fiske og servicen.

 

Nesjø Båtutleie er en sammenslutning av grunneiere og fiskerett-havere i Nesjø-området. Siden 1978 har de tilrettelagt et tilbud med båtfiske i Nesjøen.

 

Sesongen er fra 15. juni – 15 sept. Nesjø Båtutleie er betjent på stedet fra 15. juni – 1. sept. Etter den tid styres utleie fra Stugudal Håndverk og Fritid.

 

Mange har benyttet Nesjø Båtutleie i mange år og de skryter av den behandlingen og tilbudet som er ved bredden til Nesjøen. Selv om de har hele 30 båter for utleie er det noen ganger så stor pågang på leie at det er så vidt det holder. Det er også stor pågang for leie av fiskebuene.

 

Fiskere fra Røros/Glåmos

En familie fra Røros/Glåmos hadde benyttet tilbudet siden slutten av 1980-tallet. De benytter seg av båtutleie og er der i flere dager. Dette er ferie fremfor noe.

 

De er veldig fornøyd med tilbudet. Her finnes båt, fiskekort og fiskeutstyr.

 Årets tur hadde ikke gitt så mye fangst. Men litt røye og ørret hadde det blitt. Det er jo slik at en ikke skal spørre en fisker hvor mye fangsten veier, men det var nok noen middagsmåltid.  De yngste i familien sa at opplevelsen av å være i båt og å få nystekt fisk til middag var topp og ikke minst naturen.

 

Overnatting

Å få være nede ved Nesjøen i 25 plussgrader og lettskyet er som å være i varmere strøk. De gjestene som hadde benyttet plassens overnatting hadde hatt noen fine dager i det siste. Det er satt opp 5 fiskebuer for utleie med muligheter til matlaging. Det er god plass for parkering av campingbil/vogn, og teltplasser i nærområdet.

 

Det finnes også et sanitæranlegg som stedets gjester kan benytte. Det er tilrettelagt for handikappede. En lavvo er satt opp og fungerer som sosialt møtested. Her kan fiskehistoriene fortelles og blir fisken bare større og større så er det slik det skal være.

 

Størrelse på fisken i Nesjøen

I midten av juli var det fiskekonkurranse i Nesjøen og den største fisken som ble tatt da var på 649 gr. De fleste var på mellom 400 – 500 gr.

Årets sesong har gitt mange fine fisker og den som nå leder fiskebarometeret tok en ørret på 1033 gr.

 

Med fine dager fremover hvor fjellet viser seg fra sin beste side, er det all grunn til å ta turen ut på Nesjøen for matauk både med fiske og bærplukking i Sylan og Skardørsfjella.

 

 

Les forrige sak:
Kultiveringsfiske i Neavassdraget

  Det har de fått tillatelse til av Sør-Trøndelag fylkeskommune. Løyvet […]

Close