16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Fiskeglade elever fikk fiskeutstyr

Har fisk og Stjørdalselva som eget prosjekt

De fikk tildelt gratis fiskestenger, sneller og snøre fra Stjørdal Jeger- og Fiskerforening. Elever ved Hegra skole sitt 7. trinn tok gledelig imot. Fra venstre: Tove Skaget og Jomar Bårsaune fra SJFF. Elevene Synne Hernes, Siri Brendboe, Signe Sivertsvoll, Simen Lufall Aune, Kjetil Haugen Moen og lærer Jørgen Korstad. De fikk tildelt gratis fiskestenger, sneller og snøre fra Stjørdal Jeger- og Fiskerforening. Elever ved Hegra skole sitt 7. trinn tok gledelig imot. Fra venstre: Tove Skaget og Jomar Bårsaune fra SJFF. Elevene Synne Hernes, Siri Brendboe, Signe Sivertsvoll, Simen Lufall Aune, Kjetil Haugen Moen og lærer Jørgen Korstad.

Elever på 7. trinn ved Hegra skole fikk nylig tildelt sju gratis fiskestenger. Stjørdal Jeger- og Fiskerforening er givere og vil gjerne ha flere ungdommer ut for å oppleve fisking.

De går på skolen i Hegra, ikke langt fra elvekanten ved Stjørdalselva. I sitt nærområde har elever ved Hegra skole arbeidet med flere bekkeprosjekter, hvor de har restaurert bekker og lagt ut gytegrus til fisk som laks, vanlig ørret og sjøørret. Blant annet derfor ville Stjørdal Jeger- og Fiskerforening (SJFF) nå tildele elevene sju komplette fiskestenger med sneller og snører.

– Vi i foreninga er så glade for at elevene og ungdommene viser interesse for den lange kulturtradisjonen med laks og sjøørret i våre elver og vassdrag. De har blant annet deltatt på stamlaksfisket i fjor høst, og nå har vi vært i Meråker for å se på resultatene med 50.000 yngel i klekkeriet, sier Jomar Bårsaune og Tove Skaget fra SJFF.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Lærer Jørgen Korstad er selv ivrig laksefisker og har vært med elevene ut sammen med SJFF på fiske etter gyteferdig laks på såkalt stamlaksfiske.

– Nå var det supert at skolen og elevene fikk disse fiskestengene, for allerede dagene 12.-14. juni er elevene invitert til fritt fiske på kommunevaldet i Stjørdalselva, sier lærer Jørgen Korstad.

Det er den lokale fiskerforeningen som inviterer. 22. august skal elevene ut med fiskestang på nytt. Da i samarbeid med elever fra Sund Folkehøgskole. Så blir det på nytt fiske etter stamlaks i Stjørdalselva med villaks som skal klekke sin rogn i beholdere på klekkeriet i Meråker.

Les forrige sak:
Silje Waade jubler i landslagstrøya hjemme i Stjørdalshallen. Nå blir Kristiansand hennes nye håndballhjemby.
Silje klar for landets beste lag

Stjørdalingen går til Vipers i Kristiansand

Close