14 °C Stjørdal, NO
19/05/2019

Fisker etter uønsket fisk

Omfanget er foreløpig usikkert

Johnny Bjørkli (på land) og Hans M. Berger gjennomførte el-fiske etter abboryngel i Stavsjøen. (Foto: Malvik kommune) Johnny Bjørkli (på land) og Hans M. Berger gjennomførte el-fiske etter abboryngel i Stavsjøen. (Foto: Malvik kommune)

Målet er å fange så mange abborer som mulig.

Det er satt ut abbor i Stavsjøen i Malvik, og det er nå gjennomført el-fiske etter abboryngel i den idylliske sjøen. Det var i forrige uke Fylkemsannen offentliggjorde at de vil anmelde ulovlig utsetting av fisk i Stavsjøen.

LES OGSÅ: Anmelder ulovlig utsetting av fisk!

I den forbindelse gjøres det nå en jobb i sjøen for å kartlegge omfanget av abbor. Det var Hans M. Berger fra Trondheim og omegn fiskeforvaltning (TOFA) og Johnny Bjørkli fra Tiuren Jakt- Hund- og Fiskeklubb som gjennomførte el-fisket onsdag.

Målet nå er å fange så mange abborer som mulig, og få avklart om de fiskene som ble satt ut har ynglet. Det er satt ut garn, som Tiuren passer på. Så langt er resultatet av yngelfisket er uavklart. Det ble fanget noen egg, men det er usikkert hvorvidt det er abbor. Det vil dermed bli gjort videre undersøkelser av funnene.

Malvik kommune er sterkt engasjert i denne saken og vil høre fra den som eventuelt får abbor i Stavsjøen. I tilfelle må fisken fryses ned så raskt som mulig og etterpå leveres til kommunen som følger opp saken.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Les forrige sak:
Monica Hynne og Erik Grannes i Block Watne kan vise fram et ferdigstilt visningshus når de starter med sommerlige visninger torsdag kveld.
Viser fram sju splitter nye hus

Her kan du få flytte inn før jul

Close