-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Fiskerne ved Feren

Arve Hammer t.v. og Arne Siem var travelt opptatt med å greie garn. Fangsten var storslagen så smilet satt løst.

 

Ikke alle har samme standard på fisken, men i alle vatna er fisken av god kvalitet. Et lite innblikk i bestanden får vi ved å lese litt på Meraker Brugs nettside. Alle kan kjøpe fiskekort for garnfiske, også hyttefolk og utenbygdsboende, slik er det ikke over alt. Fisket er begrenset i antall fiskegarn pr fisker, og likeså i maskevidde. På nettsiden får vi et tegn på at Fjergen og Hallsjøen har mere småfisk enn hva grunneieren ønsker. For i tillegg til et vist antall garn med større maskevidde, har fiskeren anledning til å sette ut et ubegrenset antall garn med maskevidde 28 omfar og mindre. Her er det en grunneier som har forstått at vi må ikke bare beskatte storfisken. Riktig bra, er vår mening.

 

Sist vi var i Fersdalen var vi innom hytta til Kjell Slungård, vi vet at han er en meget habil fisker. For å si det kort, det ble fullklaff. Slungård var sammen med kompisene Arve Hammer og Arne Siem i ferd med å greie garn. Både fangsten og humøret var på topp, og vi ble meget godt mottatt. Fangsten var rør av meget god kvalitet, og vi fikk til og med medsendt smaksprøve. I Feren gir ett garnkort adgang til å fiske med 6 garn med maskevidde fra og med 24 omfar og opp til og med 32 omfar. Det må leveres fangstrapport, så bestanden overvåkes nøye. Dette er et godt eksempel på at når grunneieren har vilje til å holde en høy standard på fiskevatna, kommer også fiskerne. Og sist men ikke minst: Vi som er fiskere kan godt betale for å få fiske, hvis det er fisk av litt størrelse, det er jo naturopplevelsen vi er ute etter.

 

Utenom garnfiske kan man kjøpe Meråkerkortet. Det gir anledning til å fiske med stang og oter, og kan kjøpes enten online via Inatur, eller ved å henvende seg til Meraker Brugs kontor. Kortet selges også ved flere utsalgsteder i Meråker og Stjørdal.

 

Det var Kjell Slungård som sto for å renske fisken, dette ble gjort med stor flid. Vi merket at her var det folk som visste å behandle naturens resurser på en skikkelig måte.

 

Les forrige sak:
Sanitetsdamer på Bjørklund

  Mange hadde tatt turen til Bjørklund, der damene i saniteten […]

Close