12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Fjellfaste turgåere reddet med helikopter

Fjellvandrerne kom seg verken opp eller ned.

(Illustrasjonsfoto)

De fjellfaste turgåerne måtte hentes ned med redningshelikopter.

Det var i går ettermiddag klokken 17.30 at politiet fikk melding om at to kvinner hadde gått seg fast i området Røsshaugen i Meråker, nå er damene i god behold.

Les også: Fjellvandrere må hentes ned fra fjellet

– Det kom seg verken opp eller ned, de hadde gått helt i lås og terrenget var vanskelig. Det beskrives i meldingen at en av damene fikk helt skrekken, opplyser operasjonsleder Astrid Metlid ved Trøndelag politidistrikt.

Hun forteller at Norsk folkehjelp var på stedet for å bistå politiet, men at de ble nødt til å ty til luftveien for å hente ned damene.

– Vi setter stor pris på bakkehjelp fra de frivillige, men denne gangen ble vi nødt til å sende inn et redningshelikopter, som fikk hentet de trygt ned. Det skal gå bra med begge to, forklarer Metlid.

Les forrige sak:
Denne gjengen er glad for at vaksinasjonsteamet har kommet inn i nye og bedre lokaler. Foran fra v. Stina Mostervik, Mona Stokke, Mai-Lis Skrede, Heidi Håve, Siri Eriksen Kvaal, Elin Maria Kvittem Lorvik, Marte Moen, Irene Hansen Østerås, Irene Moan Pettersen og Bente Soltun Tveit, bak fra v. Anne Marie Nessimo, Heidi Øien, Svein Tore Walstad, Monica Bårsaune og Arne E. Tveit.
Nå er sprøytestikkerne på plass i nye lokaler

- Vi kan minst greie å sette 500 vaksiner om dagen

Close