-0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Flagget til topps med app

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Glemmer du å ta ned flagget om kvelden, eller er du usikker på hvilke dager det skal flagges på? Nå lanserer Norges speiderforbund en flagg-app, som enkelt holder styr på både flaggtider og flaggdager, og viser deg hvordan du skal heise og fire et flagg.

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Speiderne har heist flagg i over hundre år, og vi deler mer enn gjerne vår kunnskap med andre. Vi synes det er bra å se flaggene godt festet på flaggstengene, eller høyt hevet i glede på nasjonaldager og folkefester, sier generalsekretær i Norges speiderforbund, Karen Johanne Strømstad.

 

Snart 17. mai

 

Det nærmer seg 17. mai, en dag der de fleste nordmenn henter fram flagget for å feire Norges nasjonaldag. Men ikke alle husker å ta ned igjen flagget til rett tid om kvelden, eller de er usikre på hva som er rett og galt når det gjelder flagging.

 

– Som privatperson kan du flagge hvilke dager du vil, men har du flaggstang er det fint at den ikke står tom på de offentlige flaggdagene, poengterer Strømstad. Hun oppfordrer gjerne til å markere glade begivenheter med flagget til topps – men at flagget behandles med respekt og slett ikke blir hengende ute etter solnedgang.

 

Video og informasjon

 

Med speidernes nye flagg-app får du hjelp til å flagge riktig. En varsling på telefonen gir deg nøyaktig beskjed om når du skal heise flagget om morgenen og en påminnelse om når det skal fires om kvelden. Speiderne forklarer gjennom en animasjonsvideo hvordan du heiser og firer flagget.  I tillegg er alle flaggdagene beskrevet med en kort tekst på flagg-appen, og du finner også mye som kan være smart å vite om flagg.

 

Ansvar for hundre flagg

 

Mange speidere har æren av å bære flagg i flaggborgen foran i 17. mai-toget. Speidere bistår også når mange flagg skal heises og fires samtidig og på riktig tidspunkt. Det var da speiderne hadde ansvar for over femti nasjoners flagg under ski-VM i Holmenkollen tidligere i år, at ideen om en flagg-app kom. Under hele arrangementet bodde speiderne i VM-området, og tok ansvaret for å heise og fire riktig flagg til riktig tid på over hundre stenger under hele VM.

 

Stolt av speidernes flaggjobb

 

Roy Evensen, arrangementssjef for ski-VM 2011, er stolt av jobben som speiderne utførte i Holmenkollen.

 

– Speiderne har gjennom samarbeidet med VM 2011 vist at de tok sin flaggjobb i arenaen på alvor. Flaggingen ble utført etter gjeldende regler, og speiderne viste både respekt og ansvar for de over 50 nasjoners flagg som ble heist opp til riktig tid og ned i henhold til flaggfiringslisten. Å behandle flagg riktig og med respekt er en viktig kunnskap å bringe videre. Speiderne har på denne måten ikke bare løst en jobb for VM 2011 på en super måte, men også ført en viktig tradisjon videre til unge mennesker som nå vet og kan mer om flagg, sier Roy Evensen.

Les forrige sak:
The Blues Band gjestet Hell siste gang i 1996 og vi gleder oss stort til å høre dem igjen. Stedet er Blues in Hell - Fredag 02 September - ”Magic Mirror” – Hell Station
The Blues Band til Hell

The Blues Band spiller blues på typisk engelsk vis. Raske og […]

Close