15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Flammekunstner skal ha show i Thailand

– Jeg er nok litt mer enn gjennomsnittlig bitt av basillen

FLAMMEKUNSTNER: Renate Saur viste frem ulike teknikker og mønstre som fotogjengen i bakgrunnen kunne ta bilder av. FLAMMEKUNSTNER: Renate Saur viste frem ulike teknikker og mønstre som fotogjengen i bakgrunnen kunne ta bilder av.

Renate Saur kjørte et mektig flammeshow i tunellen under E14, til stor glede for medlemmene i Stjørdal Fotoklubb. I april setter hun seg på flyet til Thailand for å vise frem sine ferdigheter.

– Jeg bruker forskjellige effekter for å lage ulike mønstre som fotoklubbens medlemmer kan ta bilder av, forteller Renate Saur.

Hun driver med flammeshow på hobbybasis, og stilte velvillig opp når fotoklubben spurte.

– Jeg er nok litt mer enn gjennomsnittlig bitt av basillen, og oppholdt meg seks uker i Thailand i fjor for å lære mer. Læreren syntes at jeg var så flink at jeg fikk tilbud om å være med på showet hans. I april reiser jeg til Thailand for å opptre på en bar i noen uker, forteller Saur.

UKM-finale

Stjørdalingen har holdt på med flammeshow i ett års tid, og har også begynt å lære andre sambygdinger teknikken.

– Jeg har åtte elever som jeg lærer opp på min fireskole. To av dem har gått i et halvt års tid, og begge deltok under UKM lokalt og gikk videre til UKMs fylkesfinale. De brukte ledlys i stedet for flammer. Denne aktiviteten passer for mennesker i alle aldrer, sier Saur. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Coop Storlien artikkelnivå
LITT AV ET SKUE: Renate Saur lagde et mektig flammeshow i tunellen. Dette blinkskuddet ble tatt av et av Stjørdal Fotoklubbs medlemmer. (Foto: Alf Egil Berg)
LITT AV ET SKUE: Renate Saur lagde et mektig flammeshow i tunellen. Dette blinkskuddet ble tatt av et av Stjørdal Fotoklubbs medlemmer. (Foto: Alf Egil Berg)
Flyttet fra Storvika

Fotoklubbens mål var å legge opp til et arrangement hvor medlemmene skulle få anledning til å øve på billedtaking med bevegelig flammer. Egentlig skulle seansen foregå i Storvika, men på grunn av for mye vind ble det flyttet til undergangen under E14 øverst i Kjøpmannsgata.

– Vi har jobbet med å få til fotografering av brennende stålull i et års tid, og kom tilfeldigvis over Renate. Hun driver med flammeshow, og vi ville forsøke det, sier Patrick Johansen, som er med i Stjørdal Fotoklubbs aktivitetsgruppe.

– Fotoglede viktigst

Saur brukte både poi, brennende kevlarballer som hun svingte rundt, og fire snakes som ga fotoklubbens medlemmer større flammer til å feste på minnekortbrikken. Showet ble svært godt mottatt av de driftige fotoentusiastene.

– Vi har rundt 80 betalende medlemmer i fotoklubben, og vi driver med ulike arrangementer i fotoklubben, blant annet fuglefotografering, naturfotografering, medlemsmøter og mye mer. For oss er fantasi og fokus på fotoglede viktigere enn utstyr. Man kan ha like mye glede av billig kamerautstyr som dyrt, sier Johansen.

Les forrige sak:
Fremskrittsparti-leder og finansminister Siv Jensen besøker Stjørdal torsdag. (Foto: Bjørn Inge Bergestuen/Frp)
Finansministeren besøker Stjørdal for å lytte og lære

Ordføreren skal fortelle om kommunedrift uten eiendomsskatt

Close