14 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Flere ansatte i barnevernet

2,6 nye stillinger i barnevernet

 

Værnesregionen barneverntjeneste har fått midler til å styrke tjenesten med 2,61 nye stillinger. Dette er stillinger som finansieres gjennom øremerkede midler avsatt i statsbudsjettet. Værnesregionens barneverntjeneste søkte om midler til fire nye stillinger i forbindelse med at det var avsatt 240 millioner kroner til øremerket styrking av det kommunale barnevernet. Nå har fylkesmennene i hele landet fordelt midlene innenfor sine fylker.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Værnesregionens barneverntjeneste betjener kommuner i begge Trøndelags-fylkene. De har dermed mottat midler fra Fylkesmennene i begge fylkene.  Fylkesmannen i Nord-Trøndelag fordelte midler til 10,4 nye stillinger innenfor barnevernet i fylket. Av disse har Værnesregionen barneverntjeneste fått 2,21 stillinger.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag hadde fått midler til 22,3 nye stillinger i sitt fylke. Av disse fikk tjenesten i Værnesregionen 0,4 stillinger.

 

– Vi søkte om fire stillinger fordi vi mente at det var behovet hos oss. Selv om vi aller helst skulle fått midler til fire nye stillinger, vil også 2,61 nye stillinger styrke tjenesten betydelig, sier leder for Værnesregionen barneverntjeneste Sissel Austheim.

Austheim har allerede kommet langt med rekrutteringen av de nye medarbeiderne, som hun håper å få ansatt i løpet av kort tid.

 

 

 

Fakta – Værnesregionen barneverntjeneste

Interkommunalt samarbeid mellom kommunene Tydal, Selbu, Meråker, Frosta og Stjørdal.

18,8 årsverk (før de nye stillingene) fordelt på de fem kommunene.

Hovedkontor i Stjørdal.

Leder: Sissel Austheim

Tlf: 74833733

Vakttlf utenom åpningstid: 02800

E-post: barneverntjenesten@varnesregionen.no

Les forrige sak:
Tiller-krysset fjernes

Det utskjelte Tiller-krysset på E6 skal endelig bort. Det er for […]

Close