1 °C Stjordal, NO
28/01/2020

Flere hundre andreklassinger deltar på refleksaksjon

Får lære om viktigheten av refleksbruk

Engasjerte og interesserte elever fra 2. trinn ved Lånke skole deltok mandag kveld på Lånkebanen. Totalt var 76 elever invitert denne kvelden med tema refleksbruk. Engasjerte og interesserte elever fra 2. trinn ved Lånke skole deltok mandag kveld på Lånkebanen. Totalt var 76 elever invitert denne kvelden med tema refleksbruk.

Det forebyggende arbeidet er unikt på Lånkebanen når nesten 300 unge elever får innføring i viktigheten av å bruke refleks. Lokale bussjåfører stiller opp gratis for å demonstrere bruk av refleks i mørket. Engasjementet blant unge deltakere er stort.

Det viktige forebyggende arbeidet som voksne personer fra frivillighet, bilrelaterte organisasjoner og forsikring tilbyr på Lånkebanen videreføres denne høsten. Denne uka har til sammen 297 elever fra 2.-trinnet i stjørdalsskolene fått tilbud om å delta på refleksaksjonen. Kort beskrevet får de ta plass i en buss ute på banen i mørket. Her visualiseres at personer og gjenstander med refleks raskt blir oppdaget fra lyskilder i mørket.

Gerda Vik, tidligere medarbeider på trafikkstasjonen, snakket om praktisk bruk av refleks i mørket. Rundt bordet fikk elevene fra 2. klasse utdelt gratis refleksbrikker, boller og saft.
Gerda Vik, tidligere medarbeider på trafikkstasjonen, snakket om praktisk bruk av refleks i mørket. Rundt bordet fikk elevene fra 2. klasse utdelt gratis refleksbrikker, boller og saft.

Inne på NAF-huset orienteres det om viktigheten av refleksbruk blant annet fra Motorførernes avholdsforbund MA og NAF. Bjørn Ove Slind, daglig leder i Gjensidige Stjørdal sier denne aksjonen er blant de viktigste forebyggende tiltak han opplever i egen kommune på området.

– Det er viktig at barn tidlig lærer å ivareta egen og andres sikkerhet langs skoleveien og at de får et forhold til sikker ferdsel langs veiene generelt. Aksjonen vi nå opplever på Lånkebanen med tema bruk av refleks, betrakter jeg som en av de viktigste blant det forebyggende arbeidet mot skade og ulykker, sier Bjørn Ove Slind. Det er et tydelig et stort engasjement også blant elevene som deltar. Kommentarer og spørsmål rundt temaet er mange fra de unge deltakerne som gjerne møter med egne vester eller refleks på disse kveldene.

Sikker ferdsel langs veiene er noe aksjonen ønsker å oppnå med disse kveldene. Gerda Vik, pensjonert medarbeider fra trafikkstasjonen i Stjørdal, orienterte om viktigheten av refleksbruk.

– Hva om jeg får med en person ute i mørket og går på besøk langs veien om kvelden? Hvem bør da gå ytterst mot kjørebanen? Den med refleks eller den som mangler refleks, spurte Vik og unge elever hadde mange gode og reflekterte svar på oppgavene. Helle, Sander og Ida fra Lånke skole var blant 76 elever mandag kveld på Lånkebanen. Her fikk de av Sigbjørn og Torfinn utdelt boller og saft, mens NAF Stjørdal delte ut gratis refleksløven Leopold. Gjensidige delte ut refleksbånd med røde blinkende lys. Atb – Nettbuss sine sjåfører stiller opp på fritiden i det samfunnsnyttige prosjektet.

Les forrige sak:
Blink og suksesstreneren er enige

Skriver trolig under ny 1-årskontrakt

Close