3 °C Stjørdal, NO
09/04/2020

Flere hundre «feitet seg opp»

Skjelstadmark Bygdekvinnelag inviterte til saltkjøtt og kålstappe

Damene fra Skjelstadmark Bygdekvinnelag som tirsdag jobbet på kjøkkenet var fra venstre: Anne Sofie Husbyn, Greta Synnøve Haugen, Klara Hegseth, Ida Rønsåsbjørg Buland, Åse Gresseth, Mona Raaen, Olaug Bremseth og Sigrid Klefsås. Damene fra Skjelstadmark Bygdekvinnelag som tirsdag jobbet på kjøkkenet var fra venstre: Anne Sofie Husbyn, Greta Synnøve Haugen, Klara Hegseth, Ida Rønsåsbjørg Buland, Åse Gresseth, Mona Raaen, Olaug Bremseth og Sigrid Klefsås.

Tirsdag denne uka ble en tradisjon holdt i hevd da Skjelstadmark Bygdekvinnelag inviterte til saltkjøtt og kålstappe på feittirsdag. Nesten 300 porsjoner ble servert på Vårtun.

Det dampet varmt fra gryter og kjeler store deler av dagen tirsdag på Vårtun i Skjelstadmarka. Folk var heller ikke sene med å støtte opp om arrangementet. Feitetirsdag serverte damene i laget saltkjøtt med kålstappe, grovpølse og røkt pølse til nærmere 300 personer. Vårtun myldret av sultne munner som også fikk servert nydelig lokal dessert på billetten.

– Vi er imponert over oppslutningen både fra folk i bygda og utenfor bygda. Her treffer folk hverandre over bordet for en sosial prat, samtidig som de støtter laget med inntekter som går til gode lokale formål, sier Åse Gresseth og Sigrid Klefsås fra bygdekvinnelaget. Seniormedlemmer og yngre deltok med alle forberedelsene. De kokte mat på kjøkkenet og de serverte i salen på Vårtun. Travle timer ble det på grendehuset, men også veldig motiverende for en aktiv gjeng damer.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Sunniva Raaen Opgård og Anne Grethe Raaen Opgård sammen med Anton Raaen, Marion Raaen Opgård og Henrik Raaen Opgård synes feitetirsdagen ble en fin opplevelse.
Sunniva Raaen Opgård og Anne Grethe Raaen Opgård sammen med Anton Raaen, Marion Raaen Opgård og Henrik Raaen Opgård synes feittirsdagen ble en fin opplevelse.
70-årsjubileum

– Hvor mange bygdekvinner er med i laget?

– Leder i bygdekvinnelaget er Siv Rønsåsbjørg. Medlemstallet utgjør nær 30 aktive damer og i 2020 er det 70 år siden bygdekvinnelaget ble stiftet i bygda. Vi arrangerer nissevandring i jula, julekonsert i Okkelberg kapell, juletrefest, feittirsdag med saltkjøtt, høstmatdag på Vårtun, damenes aften, sommertur og denne sommeren skal vi delta på det store arrangementet Agrisjå i Lånke, sier Åse Gresseth og Klara Hegseth. Klara er blant veteranene sammen med Solveig Skjelstad og Sigrid Klefsås. Håndarbeid som veving og strikk påpeker damene også er en sentral aktivitet i kjelleren på bedehuset i bygda. De deler også ut midler til gode formål.

Godt oppmøte med nær 300 solgte middager på grendehuset Vårtun tirsdag.
Godt oppmøte med nær 300 solgte middager på grendehuset Vårtun tirsdag.
Tok med familien på saltkjøttmiddag

Det var fullsatt sal på Vårtun gjennom hele dagen tirsdag. Minst 290 porsjoner middag ble solgt da sultne voksne og barn tok turen til grendehuset ved oppvekstsenteret i Skjelstadmarka. Blant de mange som tok plass ved bordet, var Anton Raaen med unge familiemedlemmer.

– Dette tiltaket fra bygdekvinnelaget synes vi er helt topp. Det er praktisk opplagt og maten smaker fortreffelig, mente Sunniva Raaen Opgård og Anne Grethe Raaen Opgård. Sammen med Anton Raaen, Marion Raaen Opgård og Henrik Raaen Opgård ble feitetirsdagen en fin opplevelse. Familien Gresseth hadde besøk av to personer fra Kanada som fikk oppleve feitetirsdagen i Skjelstadmarka.

Les forrige sak:
Ti nye fartsbøter på E14

UP har vært på E14 også onsdag

Close