-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Reagerer på søppelrot ved skiferbrudd

Museum har sendt klagebrev til kommunen

– I Husbybruddet kan det se om som det over tid har utviklet seg et søppeldeponi, skriver Raaen Nysæther i et klagebrev til kommunen. Foto: Stjørdal museum Værnes

Ved Husby Skiferbrudd har det over tid samlet seg mer og mer søppel. Nå skriver administrasjonsrådgiver ved Stjørdal museum Værnes, Unni Raaen Nysæther, klagebrev til kommunen om situasjonen ved bruddet.

Brevet kom som et følge av at museumet i fjor begynte å sette fokus på skiferindustrien i kommunen. Da besøkte de flere lokale skiferbrudd for å se på tilstanden til de. Når de kom til Husbybruddet var de ikke imponert over synet.

– I Husbybruddet kan det se om som det over tid har utviklet seg et søppeldeponi. Her er det mange lag med søppel som ligger slengt over et stort område. Metallskrap, plast, utrangerte landbruksmaskiner, bilvrak etc. Spesielt metallskrapet kan utgjøre en fare for både mennesker og dyr, skriver Raaen Nysæther.

I brevet la de til bilder av hvordan det ser ut ved bruddet.

Saken fortsetter under bildene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Avdelingsleder i arealforvaltning i Stjørdal kommune, Geir Aspenes, forteller at kommunen ikke har besluttet hva de skal gjøre.

– Vi skal se på innholdet i saken, så følger vi opp på den måten vi synes blir hensiktsmessig når vi har fått mer oversikt, forteller Aspenes.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Én person involvert i bilulykke

Nødettater på stedet

Close