-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Flere planer for området: – Det er mange som synes at sentrum er litt for dårlig

Signe Amalie Sandsør og resten av arbeidsgruppa har mange planer for Stasjonsparken på Skatval. (Foto: Guro Storli Aune)

Skatval sentrumsutvikling har mange planer for Skalval Stasjonspark. Lørdag møtte dugnadsgjengen opp for å starte arbeidet.

– Vi holder dugnad her i dag for å få ryddet frem parken, eller det som kan bli en park, sier Signe Amalie Sandsør.

– Litt for dårlig

Arbeidsgruppa ble nedsatt i 2019 og har som navnet antyder ansvar for å jobbe for sentrumsutvikling. Lørdag møttes de til dugnad i parken like ved Coop Extra.

– Målet er å få parken opp å gå slik at skatvalingene og andre tilreisende skal bruke den. Det er et litt uflidd område, og det er mange som synes at sentrum er litt for dårlig, derfor ønsker vi å ta tak i dette, forklarer Sandsør.

Det befinner seg både bosenter, barnehage, butikk og skole i sentrum og muligheten for at flere vil ta i bruk parken når den er ferdig, tror arbeidsgruppa er stor.

– Vi har ikke alt på plass for å søke om økonomisk bistand enda, og det er noe vi kommer til å jobbe for å få til etter hvert, sier hun videre.

Mange ideer

Målet for område er først og fremst å få det til å se noe mer besøksvennlig ut. Det er blant annet ønskelig å få opparbeidet en bedre adkomst med planter og benker.

– En dag i august sto vi på stand utenfor butikken og da kom det mange innom for å dele sine ideer og ønsker. Barn tegnet forslag, de har veldig gjerne lyst på sklie og zip-line, forklarer Sandsør.

Saken fortsetter under bildet. 

DUGNADSGJENGEN: Signe Amalie Sandsør (f.v), Siw Mæhre, Trond Lundemo, Bjørnar Kyllo og Arild Fiskvik.

Arbeidsgruppa er i dialog med Stjørdal kommune, som står som eier for området, om mulighetene som finns der. Det er flere hensyn å ta, blant annet med jernbane like ved.

– Det viktigste er kun å starte en plass. Nå har det meste blitt utsatt på grunn av pandemien, men vi er glade for å starte opp igjen nå, sier hun videre.

Viktig å engasjere

De er fem personer i arbeidsgruppa, og selv om de hadde invitert flere til å delta på dugnaden lørdag var oppmøte noe magert. Ifølge Sandsør ønsker de etter hvert å involvere flere.

– Vi ønsker selvsagt også tips til ønsker og ideer, generelt hva skatvalingene ønsker seg etter hvert. Det er også ønsket å få involvert klasser etter hvert, selv om det kanskje ikke blir zip-line med en gang er det viktig å engasjere dem, forklarer hun.

Les forrige sak:
Kvinne tiltalt for grovt underslag på over to millioner fra dødsbo

Close