10 °C Stjørdal, NO
17/10/2018

Flere reisende ved Værnes i sommer

Størst vekst mellom Oslo og Værnes

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Sist oppdatert

Det er populært med utenlandsturer, men det er den mest trafikkerte ruten som øker mest til og fra Trondheim lufthavn Værnes.

– Ved Trondheim lufthavn Værnes var det 1,2 % økning i antall passasjerer som reiste i juli måned sammenlignet med juli måned i fjor. Det uttaler Ellen Weidemann, som er sjef for forretningsutvikling ved flyplassen.

Tallene viser at innenlandstrafikken økte med 3,5 %, og det er fortsatt trafikken til Oslo lufthavn som øker mest med en vekst på 8 % i antall passasjerer.

– Trafikken direkte til utlandet fra Værnes var i juni 6 % høyere enn i 2017, mens juli var 2 % lavere enn i fjor. Reduserte avganger sammenlignet med juli 2017 ga en reduksjon i antall reisende til Amsterdam og London, mens trafikken til Stockholm, Split og Gdansk fikk en god positiv vekst, sier Weidemann.

Hittil i år er antall passasjerer på nivå med 2017. Trafikkbildet er preget av en del kanselleringer i forbindelse med uvær i vinter og flyttingen av Norwegian sitt basefly til Oslo.

– En økning i antall avganger til Evenes, Kristiansand, Gdansk og Split er godt mottatt med flere reisende. Tilsvarende ser vi en reduksjon i antall reisende på destinasjoner med redusert tilbud. At Tyrkia er tilbake i sommer, er også blitt godt mottatt, uttaler Ellen Weidemann ved Trondheim lufthavn Værnes.

Les forrige sak:
Ingen andre program på NRK 3 sist uke var i nærheten av å ha så mange seere som da Tor Gaute Jøingsli ble kåret til skytterkonge på Frigården. (Foto: Runar Vollan)
1,1 millioner så LS på TV

448.000 TV-seere fikk med seg stang- og felthurtigfinalene

Close