11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Flere reisende ved Værnes i sommer

Størst vekst mellom Oslo og Værnes

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Det er populært med utenlandsturer, men det er den mest trafikkerte ruten som øker mest til og fra Trondheim lufthavn Værnes.

– Ved Trondheim lufthavn Værnes var det 1,2 % økning i antall passasjerer som reiste i juli måned sammenlignet med juli måned i fjor. Det uttaler Ellen Weidemann, som er sjef for forretningsutvikling ved flyplassen.

Tallene viser at innenlandstrafikken økte med 3,5 %, og det er fortsatt trafikken til Oslo lufthavn som øker mest med en vekst på 8 % i antall passasjerer.

– Trafikken direkte til utlandet fra Værnes var i juni 6 % høyere enn i 2017, mens juli var 2 % lavere enn i fjor. Reduserte avganger sammenlignet med juli 2017 ga en reduksjon i antall reisende til Amsterdam og London, mens trafikken til Stockholm, Split og Gdansk fikk en god positiv vekst, sier Weidemann.

Hittil i år er antall passasjerer på nivå med 2017. Trafikkbildet er preget av en del kanselleringer i forbindelse med uvær i vinter og flyttingen av Norwegian sitt basefly til Oslo.

– En økning i antall avganger til Evenes, Kristiansand, Gdansk og Split er godt mottatt med flere reisende. Tilsvarende ser vi en reduksjon i antall reisende på destinasjoner med redusert tilbud. At Tyrkia er tilbake i sommer, er også blitt godt mottatt, uttaler Ellen Weidemann ved Trondheim lufthavn Værnes.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Ingen andre program på NRK 3 sist uke var i nærheten av å ha så mange seere som da Tor Gaute Jøingsli ble kåret til skytterkonge på Frigården. (Foto: Runar Vollan)
1,1 millioner så LS på TV

448.000 TV-seere fikk med seg stang- og felthurtigfinalene

Close