5 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Flere salg og høyere priser

– Det er absolutt et godt, stabilt og sunt boligmarked i Stjørdal

Sommeren er rolig boligtid, men tidlig i august blir det nok mer fart. En av de mer spektakulære boligen som er ute på markedet for tiden er denne boligen i Wergelandsvegen i Stjørdal sentrum. Sommeren er rolig boligtid, men tidlig i august blir det nok mer fart. En av de mer spektakulære boligen som er ute på markedet for tiden er denne boligen i Wergelandsvegen i Stjørdal sentrum.

Boligmarkedet i Stjørdal i årets seks første måneder viser at det er solgt 40 flere brukte boliger og at hver solgte kvadratmeter koster 1.600 kroner mer enn i første halvår i fjor.

– Det er absolutt et godt, stabilt og sunt boligmarked i Stjørdal, sier daglig leder ved Privatmegleren Torstein Leikvoll Nordby.
Han har akkurat fått tallenes tale for årets seks første måneder, og faktaene underbygger stabiliteten.
– Det har vært en relativt stor økning i antall salg av brukte boliger første halvår. Så langt i år er det registrert 203 bruktboligsalg på det åpne markedet og det er 40 flere enn på samme tid i fjor, sier Leikvoll Nordby, som følger opp med at det er en jevn vekst for samtlige boligtyper.

Prisene har gått opp

Samtidig som antall kjøp og salg har gått opp, har også kvadratmeterprisen økt. I første halvår i år koster én kvadratmeter bolig 32.300 kroner i gjennomsnitt. Det er cirka 1.600 kroner mer enn i fjor.
Både antall salg og kvadratmeterpris har økt, – det samme har tiden det tar å selge en bolig. I årets seks første måneder har det i gjennomsnitt tatt 76 dager å selge en brukt bolig i Stjørdal, som er seks dager mer enn fjorårssnittet.
– Boligvinneren, hvis noe kan kalles det, er fortsatt rekkehus. Det er boligtypen som selges klart raskest med 32 dager i gjennomsnittlig omløpstid, sier Nordby.
– Men det er god etterspørsel etter alle typer boliger. Det essensielle er at det settes «riktig» pris, sier megler John Espen Jullumstrø. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Privatmeglerens ansatte forteller om et bolighalvår med bra fart i. Fra venstre: Marius Kristoffersen, Tomas Woldseth, Torstein Nordby og John Espen Jullumstrø.
Privatmeglerens ansatte forteller om et bolighalvår med bra fart i. Fra venstre: Marius Kristoffersen, Tomas Woldseth, Torstein Nordby og John Espen Jullumstrø.
Upåvirket av renteøkninger

Boligmarkedet henger tett sammen med landets økonomiske situasjon og ikke minst renteutviklingen. Både i september i fjor, og mars og juni i år har Norges Bank økt styringsrenten. Den første økningen gjorde et lite utslag på boligmarkedet, men nå er det roligere i følge meglerne i Privatmegleren Stjørdal.
– Da den første renteøkningen kom i fjor høst ble markedet noe mer avventende. Nå er det gitt så tydelige signaler på at renten vil ligge på litt over 3 prosent framover at folk har slått seg til ro med det. Dette er historisk sett svært lave renter, poengterer Nordby.

Stabil region

Stjørdals-markedet er det store boligmarkedet i Værnesregionen, men også i nabokommunene har det vært et stabilt bolighalvår. Malvik, som den nest største kommunen i regionen har opprettholdt både antall salg og kvadratmeterprisen.
– Det vi ser i Malvik er at omløpshastigheten har økt fra 59 dager til 83 dager. Her er det noen enkeltboliger som trekker opp snittet, men særlig leiligheter tar noe lenger tid å selge, sier Torstein Leikvoll Nordby.
I de fire andre nabokommunene Selbu, Tydal, Meråker og Frosta er det solgt 52 brukte boliger i første halvår. Det er 13 flere enn i fjor. Kvadratmeterprisen har gått noe ned, mens omløpshastigheten holder seg stabilt rundt 100 dager. Dette er nøyaktig samme utvikling som for fritidsmarkedet, – noen flere enheter solgt, kvadratmeterprisen noe ned og 100 dagers salgstid.

 

Les forrige sak:
ARBEIDSKARER: De har alle drevet gård på heltid, men nå er det mer og mer By- og Bygdeservice som står på programmet. Fra venstre: Jostein Ertsgård, John Einar Moum og Sverre Kvål.
Små jobber har blitt til stor bedrift

- Flere av karene kunne vært pensjonister, men de foretrekker å arbeide

Close