7 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Organisasjon har kjøpt eiendom for 5,8 millioner kroner

– Vi trodde ikke det var sant da vi stod der med nøkkelen i hånda

Dette er den nye eiendommen til Stjørdal Røde Kors.

Etter flere tiår i leiemarkedet med kummerlige forhold, har endelig Stjørdal Røde Kors kjøpt sitt eget tilholdssted.

– Vi trodde ikke det var sant da vi stod der med nøkkelen i hånda, sier leder for Stjørdal Røde Kors, Kjersti Løvik.

Lang tids leting over  

Tidligere har hjelpeorganisasjonen blant annet leid lokaler ved NTE-bygget i Stjørdal.

– Vi har aldri funnet noe som har vært egnet tidligere. Flere av våre medlemmer har vært med siden 70-tallet, men det har aldri dukket opp noe, og til slutt har man blitt litt motløs av tanken på å i det hele tatt skulle lete, forklarer Løvik.

Samlet alt på et sted  

Fredag 30. oktober var imidlertid flere års leting over og de kunne for første gang dele nyheten om at de nå hadde kjøpt et passende bygg i Sutterøygata 5.

– Det er helt topp. Bygget har alt vi kunne drømt om, slik at dette er veldig positivt, sier hun.

Ifølge Løvik har de tidligere slitt med for små lokaler og lite lagringsmuligheter. Nå kan de endelig få samlet alt under et tak.

– Vi kan endelig få kjøretøyene våre innendørs, som både øker levetiden og sparer oss tid ved måking på vinterstid når vi må rykke ut. Nå får vi også samlet alle aktiviteter på et sted, noe som gjør det veldig mye enklere å drive en forening, forklarer hun videre.

Gir muligheter 

Stjørdal Røde Kors har per i dag i overkant av femti aktive medlemmer, og hjelpekorpset er akkurat nå størst i vekst. Jobben de legger ned er frivillig, men de gjør et viktig arbeid for hele Værnesregionen. Dessverre er flere av aktivitetene nå stoppet grunnet pandemien.

– I høst fikk vi godkjent ni nye medlemmer til hjelpekorpset, noe som er veldig bra i en økende arbeidsmengde. Hittil har vi bikket godt over 1.000 timer på Værnes i forbindelse med covid-19, sier hun.

Blant viktige samfunnsoppgaver og satsning på rekruttering, mener Løvik at nye lokaler vil gi flere muligheter for organisasjonen i fremtiden.

– Det å få en sentrumsnær beliggenhet med et stort friluftsområde, gir rom for flere kursmuligheter og plass å boltre seg på for alle våre aktiviteter. Vi kunne ikke funnet et bedre sted, sier Løvik.

Håper lokalsamfunnet vil bidra 

Etter planen skulle Stjørdal Røde Kors flytte inn i sine nye lokaler nå. Imidlertid ble det en stopp i prosessen grunnet covid-19-situasjoen i Stjørdal.

– Innflyttingen ble litt utsatt nå, men så raskt muligheten byr seg vil vi satse på å få satt i gang arbeidet, sier Løvik.

Med et bruksareal på 285 kvadratmeter og tomt på 1103 kvadratmeter landet summen på 5,8 millioner kroner. Med god hjelp fra Hegra sparebank, ble husdrømmen realisert.

– Hegra sparebank har vært velvillige i lånesum. De har virkelig gjort en flott innsats for oss. Vi har også fått noe hjelp med uteområdet fra det lokale næringslivet, men vil nok etter hvert trenge noe mer bistand med oppussing, så jeg håper noen også melder seg her etter hvert, sier Løvik avslutningsvis.

Les forrige sak:
KRAFTTAK: Marius Børseth ved Hell treningsstudio håper i det lengste at de kan holde åpent på tross av den økte smitten i samfunnet.
Vår mening: Det gjelder å holde ut

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel 4. november 2020

Close