9 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Flertall for fri lørdagsparkering

TIDSBEGRENSNING: I søndre gate.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

 

I januar i år ble tidsbegrenset parkering innført i Søndre gate, mellom Bunnpris og Torgkvartalet, den gamle brannstasjonstomta, Krogstads veg og enden av parkveien ved Elkjøp. Butikkeierne i disse områdene er tilfredse med bedre sirkulasjon på p-plassene.
Undertegnede blant andre har snakket med butikkeieren av Stjørdal frisørsenter, Comfort Stjørdal Rør AS, Nortec, Bunnpris, Torgkvartalet, Elkjøp og Moksnes sport.

 

Delte meninger
Flertallet mener også at de har mistet mange turistkunder og tilreisende som følge av dagens parkeringskultur, samt dårlig forhåndsinformasjon. De fleste som mener dette er også for fri lørdagsparkering. Dette spørsmålet tas opp i januar neste år etter at formannskapet avslo forslaget tideligere i år.
Daglig leder i Bunnpris, Roy Snapa er enig med daglig leder i Nortec, Frank Strand Kilen. Begge sier at de ikke har merket verre parkeringskultur på lørdager enn andre dager. Men de andre daglige lederne er ikke enige.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Fri parkering og klarere info.
 –Det har vært problemer for kundene våre og er det fremdeles, men i mindre grad, sier daglig leder i Elkjpøp, Jon Petter Overvik. –Informasjonshåndteringen har ikke fungert i det hele tatt. Kundene er innom i syv minutter og finner en bot på 500 kroner i frontruta. Daglig leder i Moksnes Sport, Freddie Moksnes sier at han har truffet kunder som ikke finner informasjon. Daglig leder i Comfort Stjørdal Rør AS, Knut Sørgård har også møtt frustrerte kunder og er personlig for fri lørdagsparkering.
Hvorfor tror dere kunder er frustrerte? Kan de ikke reglene?
-De har vel aldri funnet noe informasjon, hvilket er forståelig, sier Overvik. -Elkjøp fikk beskjed om at vi skulle få skiver som kundene kunne hente. Det har ennå ikke skjedd. Nå har vi vaktselskap som passer på at kundene får parkeringsplass.    
Senterleder ved Torgkvartalet, Hugo Dønjør oppsummerer det slik: -Innføring av tidsbegrenset parkering, kort tid, manglende informasjon, begrenset tilgang på parkeringsskiver er elementer som dessverre har ført til og påvirket handelen og besøket til Stjørdal sentrum i negativ grad.

 

Taper tilreisende
Daglig leder i Stjørdal Næringsforum, Torstein Mørseth er også for fri lørdagsparkering. -Det er helt klart at det har blitt færre tilreisende på lørdager.
-Lørdag burde aldri ha vært med i parkeringsregulering “2 timer”.
Dette mener Odd Petter Haugset som også er fra Stjørdal Næringsforum. Han nevner samtidig pendlerne på stasjonsområdet. -Det er få plasser. Stjørdal Næringsforum har tatt opp saken “lørdagsparkering” med kommunen, altså med rådmannen og politisk. SNF og handelsstanden ønsker ikke å vente ett år på evaluering av ordningen.
Det er med fare vi ser at flere private innfører regulering på sin eiendom i sentrum, men jeg forstår det, sier han.

 

-Ikke hatt problemer
Bello dame og herrefrisør er av privat eiendom i Kjøpmannsgata 17. –Vi har aldri hatt problemer med parkeringen, men vi har heller ikke det samme reglementet som på kommunale bygg.  I motsetning til skiver har Bello parkeringslapper som kunden setter i frontruten på bilen. Da kan de stå parkert hele dagen, men uten lapp får de bot.  Dette har fungert godt i forhold til sirkulasjon på parkeringsplassene, sier to ansatte, Bente Haugen og Nelly Evjen.
 -Utfordringen har vært at mange kunder ikke vet om dette systemet og jeg ser at dette for lengst burde vært i media, sier daglig leder, Kjerstin Rødde Knudsen.  –Fri lørdagsparkering vil sikket fungere der det trengs.Les forrige sak:
Daglig leder ved Stjørdalsvassdragets Klekkeri, Rune Lilleløkken, instruerer Aksel Hembre hvor han skal tippe grusen.
Grus og stein til sjøørreten

Sjøørreten har vist en sterk tilbakegang i Stjørdalselva de siste ti […]

Close